Οι πρώτες δηλώσεις του Νιαζί στο Ευρωκοινοβούλιο

Τις πρώτες επίσημες ημέρες του διανύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

«Ως κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο δεν συμμετείχαμε στις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. Καταδικάζουμε την συμπεριφορά των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που με μυστικό παζάρι υποτίμησαν την βούληση των Ευρωπαίων πολιτών όπως εκφράστηκε στις ευρωεκλογές και καθόρισαν τις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου χωρίς την δική του συμμετοχή.

Εμείς ως Αριστερά παρουσιάσαμε τις 10 κύριες πολιτικές μας προτεραιότητες, μέσω της δικής μας υποψήφιας πρόεδρου του Κοινοβουλίου Σίρα Ρέγκο, και για αυτές θα εργαστούμε συλλογικά κατά την διάρκεια της θητείας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ- Αριστερά -Νέες Δυνάμεις Νιαζί Κιζίλγιουρεκ πριν την είσοδό του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ψήφιση του προέδρου του Σώματος. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ψηφοφορία για τον κύριο Κιζίλγιουρεκ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κιζίλγιουρεκ δήλωσε πως οι «προτεραιότητες της πολιτικής μας ομάδας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η άμεση ρήξη με τις πολιτικές λιτότητας και της ακροδεξιάς που ενδυναμώνεται μέσω αυτών των πολιτικών, η καταπολέμηση του κοινωνικού ντάμπιγκ, η ανθρώπινη πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, η υπεράσπιση της ειρήνης και της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών».

Αυτές τις μέρες επιβεβαιώθηκε και επίσημα το φιάσκο του προεκλογικού τεχνάσματος για τους spitzenkandidat. Πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε η Γερμανίδα ΥΠΑΜ Φον ντερ Λάϊεν, στη θητεία και το Υπουργείο της οποίας είδαν τη δημοσιότητα τεράστια σκάνδαλα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Μέρος αυτής της συνδιαλλαγής υπήρξαν και άλλοι διορισμοί, όπως αυτού της Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα