Υπ.Υγείας: Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα χειροτέρα

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Σχολιάζοντας τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι «δεν θα λέγαμε ότι είμαστε στα όρια, αλλά υπάρχει ανησυχία». Τόνισε ότι αυξάνονται οι αλυσίδες και οι πολυάριθμες επαφές των κρουσμάτων, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ελλιπής τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Επανέλαβε ότι εδώ και εβδομάδες το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι

δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ατομικής προστασίας.   

Αναφέρθηκε στα κρούσματα στο ποδόσφαιρο, εξηγώντας ότι από ένα κρούσματα μολύνθηκαν 19-20 άτομα, κάτι που δείχνει ότι δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσον αφορά την Λάρνακα, εξήγησε ότι εκπονήθηκαν κάποιες ενέργειες με κάποιους περιορισμούς σε περίπτωση που υπήρχε έξαρση κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές ή κοινότητες. Αυτό έγινε με το Λεμεσό και τώρα με τη Λάρνακα.

Ερωτηθείς πού οδηγούμαστε, απάντησε ότι υπάρχει ένα δεύτερο κύμα στην Ευρώπη και θα ακολουθήσουμε αυτές τις χώρες, εάν δεν υπάρχει προσήλωση και πειθαρχεία.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, απάντησε ότι το Υπουργείο Υγείας κάνει εισηγήσεις και αποφασίζει η ΚΟΠ, αλλά εάν χρειαστεί μπορεί την απόφαση να πάρει το Υπουργείο. Τόνισε, όμως, ότι εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, δεν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα.

Τέλος, επανέλαβε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα χειρότερα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - 36 νέα περιστατικά

Δημιουργήθηκε νέα αλυσίδα μετάδοσης στη Λάρνακα

Λάρνακα: Απαγορεύονται cocktail party και συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις

Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί: «Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα