ΥΠΠΑΝ:Η αλλαγή ωραρίου και οι ανώνυμες καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών

Για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία της εκπαιδευτικής οργάνωσης των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, αλλά και το ζήτημα της απόφαση της Βρετανίας για τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια της χώρας μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Όσον αφορά την αλλαγή ωραρίου προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ο κος Προδρόμου ανέφερε πως  προτάθηκε να γίνει ένας δημόσιος διάλογος για το θέμα.

«Ακούσαμε

διάφορες απόψεις, αλλά το θέμα είναι να μας προβληματίσει. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ξεκινούν την ημέρα την ίδια ώρα, άρα αυτό σημαίνει ότι έχουμε μαζική μετακίνηση εκείνες τις ώρες», είπε.

Ο κος Προδρόμου πρόσθεσε πως «είναι σκέψεις. Θέλουμε να ακούσουμε τις οργανώσεις, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών σε περίπτωση αλλαγής».

Ερωτηθείς εάν αυτό θα διαμορφώσει τις ώρες εργασίες στη δημόσια υπηρεσία ο υπουργός Παιδείας είπε πως θα γίνει συζήτηση με όλους τους συλλογικούς φορείς. «Εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε και τους γονείς και τα παιδιά αλλά και την κυκλοφοριακή κατάσταση της χώρας μας», εξήγησε.

Διαβάστε: Αλλαγή ωραρίου σχολείων: Ανοίγει ξανά η συζήτηση

Όσον αφορά το ζήτημα που έθεσαν επί τάπητος οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, ο κος Προδρόμου είπε πως «είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί με την ΟΕΛΜΕΚ ξανά. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές από τις καταγγελίες είναι αβάσιμες. Πολλές υποκινούνται από προσωπικές διαφορές. Δεν είναι δυνατόν ωστόσο ένας δημόσιος φορέας να αποκλείσει το γεγονός ότι θα λαμβάνει καταγγελίες».

Σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση για την απόφαση της Βρετανίας να αυξήσει τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια ο υπουργός είπε πως ο Υπουργός Εξωτερικών προχωρεί σε διαβήματα. Διεκδικούμε μια διαφορετική μεταχείριση η οποία θα είναι και μόνιμη».

Διαβάστε: Διαβήματα ΥΠΕΞ για το ζήτημα με τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια ΗΒ

Τέλος, ο κος Προδρόμου είπε πως υπάρχουν σχεδιασμοί από το Υπουργείο Παιδείας για την επόμενη χρονιά, όσον αφορά τον κορωνοιό.

Διαβάστε: Ενόχληση με άρθρο μαθήτριας για τα Θρησκευτικά-Παρέμβαση Επιτρόπου

Keywords
Τυχαία Θέματα