ΥΠΠΑΝ: Σκέψεις για πρόσθετο εμβολιαστικό πρόγραμμα στα Πανεπιστήμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ικανοποίηση εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, για τη διοργάνωση των Παγκύπριων εξετάσεων στα σχολεία σε περίοδο πανδημίας, ενώ παράλληλα έδειξε την ετοιμότητα του Υπουργείου για καλή οργάνωση της νέα σχολικής χρονιάς αλλά και την προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος για φοιτητές.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κος Προδρόμου ανέφερε πως, «η διοργάνωση

των Παγκύπριων Εξετάσεων αλλά και των άλλων εξετάσεων στα Λύκεια κύλησε ομαλά. Δώσαμε την ευκαιρία και σε παιδιά που επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, που είτε ήταν θετικά περιστατικά είτε ήταν επαφές. Ευτυχώς ήταν μικροί οι αριθμοί».

Ο κος Προδρόμου είπε πως, «έκλεισε μια δύσκολη σχολική χρονιά αλλά σε σχέση μ΄ άλλες χώρες μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά..Γνωρίζω ότι κόσμος ταλαιπωρήθηκε αλλά σημασία έχει ότι τα  καταφέραμε».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την οργάνωση.

«Είχα ήδη μια σύσκεψή με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα από ιατρικής πλευράς. Προχωρήσαμε σε ανασκόπηση του τι έγινε. Τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Δεν είναι κανείς σε θέση ωστόσο να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τον Σεπτέμβρη αλλά τόνισαν ότι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για όλα τα ενδεχόμενα», είπε.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας στάθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τονίζοντας πως πρέπει να εμβολιαστούν και άτομα μικρότερων ηλικιών.

«Συζητάμε και θα συζητήσουμε με τα Πανεπιστήμια να προχωρήσουμε οργανωμένα σ΄ένα πρόσθετο πρόγραμμα εμβολιασμών. Κυρίως στην Ιατρική Σχολή, στις σχολές νοσηλευτικής κ.α .Οι νέοι μας, θα πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να μην υπάρχει δυσκολία στην επιστροφή τον Σεπτέμβριο», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα