Με το πιστοποιητικό στο χέρι (κυριολεκτικά) η φον ντερ Λάιεν αρχίζει περιοδεία

13:52 16/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Έβγαλε το πιστοποιητικό της, το «κατέβασε» στο κινητό της και πλέον θα… ταξιδέψει. Ο λόγος για την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με το κινητό της τηλέφωνο στο χέρι και το ψηφιακό πιστοποιητικό στην οθόνη, στραμμένο προς τις κάμερες, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη (16.06.2021) ότι ξεκινά την περιοδεία της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρώτος σταθμός της Oύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα είναι σήμερα η Ισπανία, αύριο (17.06.2021) η Ελλάδα

και η Δανία και την Παρασκευή το Λουξεμβούργο.

«Πριν από το Πάσχα υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της κανονικότητας όταν σχεδιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέγραψαν κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό» ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σημείωσε ότι « τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, αλλά εάν ένα κράτος-μέλος επιθυμεί, μπορεί εθελοντικά να εγγραφεί νωρίτερα. Αυτό έκανε το Βέλγιο. Το Βέλγιο επιτρέπει από σήμερα τα ταξίδια με πιστοποιητικό και εκδίδει αυτά τα πιστοποιητικά».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι «όλοι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό μπορούν να το λάβουν. Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 15 κράτη-μέλη και από την 1η Ιουλίου όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εφαρμόζουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά».

«Σχεδιάζω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU. Είμαι πολύ περίεργη να ελέγξω και να δω πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό» κατέληξε η Φον Ντερ Λάιεν.

To άρθρο Με το πιστοποιητικό στο χέρι (κυριολεκτικά) η φον ντερ Λάιεν αρχίζει περιοδεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα