ΥΠΠΑΝ: Γιατί δεν είναι υποχρεωτικά τα rapid τεστ για μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποικίλες συζητήσεις άνοιξε, ο διαχωρισμός των εκπαιδευτικών από τους μαθητές όσον αφορά τη διενέργεια rapid τεστ, πριν την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες στις 8 Φεβρουαρίου, αφού όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του το Υπουργείου Παιδείας, η προσκόμιση τεστ είναι υποχρεωτική μόνο για τους εκπαιδευτικούς.

Επί του θέματος καλέστηκε να τοποθετηθεί, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος

Προδρόμου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που διαφοροποιείται η απόφαση είναι γιατί οι εκπαιδευτικοί, είναι εργαζόμενοι και θα προχωρήσουν σε τεστ όπως προνοεί το διάταγμα. Οι μαθητές δεν είναι εργαζόμενοι».

Πρόσθεσε πως στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι μαθητές είναι ανήλικοι. «Για να υπάρξει απόφαση για ανήλικους πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση των γονέων. Δεν υπήρξε περίπτωση να βγει διάταγμα που να αφορά ανήλικα παιδιά».

«Ζητήσαμε από τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά, να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικές εξετάσεις, όμως δεν μπορούμε να το επιβάλουμε. Συστήνεται από το Υπουργείο και είναι για το καλό τους, ώστε να μην εκτεθούν στον ιό ούτε να εκθέσουν άλλους», είπε.

Για το ίδιο θέμα, ο κος Προδρόμου σημείωσε τέλος πως συμμερίζεται  και συμφωνεί με τις ανησυχίες του κόσμου. «Θα παρακολουθούμε από Δευτέρα, τι συμβαίνει στα σχολεία γιατί εάν υπάρξουν κρούσματα θα υπάρξουν πάλι και μέτρα».

Σημειώνεται πως, σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι καθηγητές, Μέσης Εκπαίδευσης  σχολίασαν ως «απαράδεκτο, ακατανόητο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία το περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε το ΥΠΠΑΝ με ημερομηνία 2/2/2021, το οποίο επιτρέπει την επάνοδο των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία χωρίς να είναι αναγκαία η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test».

Διαβάστε επίσης: ΟΕΛΜΕΚ:Απαράδεκτο και επικίνδυνο να μην είναι υποχρεωτικό το τεστ για μαθητές

Keywords
Τυχαία Θέματα