Υπ.Παιδείας:Δεν είναι αποδεκτό ότι εκπαιδευτικοί προτιμούν να μην εμβολιαστούν

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας προς τις οργανώσεις.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα το Υπουργείο να είναι αιχμηρό (σ.σ αναφορικά με τα δεδομένα κρουσμάτων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα) και διευκρίνισε ότι «εμείς δημοσιεύσαμε κάποια στοιχεία που δείχνουν την πραγματικότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, «για τη διαδικασία με τις επαφές, δηλαδή ένα τεστ για να παραμένουν στο σχολεία

τα παιδιά, υπήρχε ο ισχυρισμός ότι μετά από αυτό δημιουργήθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων από παιδιά στα σχολεία. Αν συγκρίνουμε τις μέρες πριν την εφαρμογή του μέτρου δεν έχει αλλάξει κάτι, αντίθετα είναι κάπως μειωμένος ο δείκτης θετικότητας στον μαθητικό πληθυσμό.

Εξήγησε ότι ήταν εισήγηση από την συμβουλευτική ομάδα και η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την πρακτική που θεωρείται από τους ειδικούς αρκετά ασφαλής, ούτως ώστε χιλιάδες παιδιά που είναι επαφές να παρακολουθούν τα μαθήματα.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι, έχουμε απέναντι μας την απειλή της πανδημίας, τα σχολεία λειτουργούν με προβλήματα όπως όλες οι δουλειές όπως όλες οι δραστηριότητες» ανέφερε ο Υπουργός.

Μετέπειτα συμπλήρωσε τα εξής, «Το πρώτο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και αυτοί που είναι ανεμβολίαστοι και μας οδηγούν στο να παίρνουμε τέτοια μέτρα να συνειδητοποιήσουν την επιβάρυνση που υπάρχει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η επιστημονικά ενδεδειγμένη λύση είναι ο εμβολιασμός. Δεν είναι αποδεκτό ότι μια μερίδα εκπαιδευτικών προτιμά να μην εμβολιαστεί».

Τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταφέρει, παρά την πολιορκία της πανδημίας, σε πολύ μεγάλο βαθμό να έχουμε φοίτηση και να λειτουργούμε τα σχολεία.
«Διαφορετικά τι θα κάνουμε, θα θυσιάσουμε μια γενιά με το να κλείνουμε τάξεις και να στέλνουμε τα παιδιά στο σπίτι;».

Κλείνοντας αναφερόμενος στις ελλείψεις που μπορεί να έχουν οι μαθητές είπε, «Θα γίνουν διαγνώσεις στη Μέση εκπαίδευση και γραπτές αξιολογήσεις. Ήδη φέτος σκεφτόμαστε να δούμε τα παιδιά του δημοτικού που έχασαν κάποιες εβδομάδες, να δούμε προς το τέλος σχολικού έτους που έχουμε κάποιο διαθέσιμο χρόνο να γίνει μια αναπλήρωση, μια επανάληψη για να δούμε ότι δεν δημιουργούνται κενά.

Για πρώτη φορά από φέτος ξεκινάμε να κάνουμε διαγνώσεις. Μπαίνουμε σε μια λογική από την προ-δημοτική και την πρώτη δημοτικού θα περνάνε όλα τα παιδιά από μια διάγνωση για να εντοπίσουμε  μαθησιακά ζητήματα έγκαιρα».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργός Υγείας: Οι πιθανές χαλαρώσεις θα εξαρτηθούν από τους ειδικούς

Θα κάνουμε «κανονικό» Πάσχα φέτος; Οι εκτιμήσεις του Δρ. Καραγιάννη (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα