Υποβαθμίζει την απειλή του Facebook το YouTube

Την περασμένη βδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε την καινοτομία που επρόκειτο να εφαρμόσει σχετικά με τους δημιουργούς βίντεο. Έτσι, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο το Facebook «τρώει το ψωμί» του YouTube, κάτι που απαντάει το ίδιο το YouTube.

Συγκεκριμένα, το YouTube

υποβαθμίζει την καινοτομία – απειλή του Facebook για πιθανή κυριαρχία στα online βίντεο, αναφέροντας πως και οι δύο εταιρείες θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς για πολλά χρόνια, ανταγωνιζόμενοι στην αγορά της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Όπως ο Robert Kyncl, επικεφαλής επιχειρηματικών λειτουργιών του YouTube, ανέφερε στην Financial Times: «Θα χρειαστεί μια δεκαετία μέχρι να συγκρουστούν μεταξύ τους», προσθέτοντας πως το Facebook και η άφιξη άλλων παικτών, δείχνει ότι τα online βίντεο "θα γίνουν η κυρίαρχη τάση". Εντούτοις, ποτέ δεν θα εκτροχιάσουν το τεράστιο YouTube.

Μάλιστα, το Facebook, το οποίο έχει 1.4 δις ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, βάζει στη ροή των διαφόρων βίντεο διαφημίσεις για πάνω από ένα χρόνο. Κάτι τέτοιο, επεκτάθηκε περαιτέρω σε «περιοχές του YouTube», σε μια προσπάθεια διαμοιρασμού των διαφημιστικών εσόδων με τους δημιουργούς των βίντεο.

Σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση, το Facebook επιβεβαίωσε ότι πειραματίζεται με διάφορες διαφημίσεις βίντεο και τον διαμοιρασμό εσόδων με δημιουργούς περιεχομένου, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον YouTube που ανήκει στον Google.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στη ροή με τα προτεινόμενα βίντεο θα μοιραστούν, με το 55% των χρημάτων να πηγαίνουν σε εκείνους που παρέχουν το περιεχόμενο.

Το κοινωνικό δίκτυο με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε χρήματα από τη διαφήμιση, ενώ επεξεργάζεται τον τρόπο που θα παρουσιάζει τα διαφημιστικά βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα