Υποβάλλεται αύριο το νέο «υπουργικό συμβούλιο» ΚΕΕ - ΚΛ

Με την φράση «Χαϊρλί όλσουν» που είναι ευχή για κάτι καινούργιο, ο Ερσίν Τατάρ μετά την δίωρη συνάντηση με τον Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε ότι αύριο θα μπορούν να καταθέσουν τα ονόματα του νέου «υπουργικού συμβουλίου», ενώ ο κ. Οζερσάι, απαντώντας και στις κριτικές που δέχεται, είπε ότι επειδή το κόμμα του Λαού «έχει καεί με το γάλα, φυσάει και το γιαούρτι».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα ανώτερα κομματικά όργανα των ΚΕΕ και ΚΛ συνεδριάζουν στις 20.30 και 18.30 αντίστοιχα, για να εγκρίνουν την συμφωνία στην οποία κατέληξαν

μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και πως την "τελεία" στις διεργασίες θα βάλουν απόψε τα κομματικά τους όργανα. Σε παρατήρηση ότι η συνάντηση σήμερα διήρκεσε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ο κ. Οζερσάι απάντησε «επειδή κάηκε το στόμα μας με το γάλα, τρώμε το γιαούρτι φυσώντας το».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, που αναμένεται ότι θα είναι και ο επόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι θα μεταφέρουν στα συλλογικά όργανα όσα έχουν συμφωνήσει σε θέματα αρχών «και άλλα θέματα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το ΚΛ θα συνεργαστούν σε πνεύμα αρμονίας.

Για μια ακόμη φορά είδαμε πώς διαλύεται μια «κυβέρνηση» και πώς δημιουργείται, δήλωσε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι υπήρχαν δυσκολίες στην συνεργασία ανάμεσα στην τετρακομματική «κυβέρνηση» και πως πιστεύει ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί αρμονικά με το κόμμα του Λαού για να ανοίξει τον δρόμο της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, για την οικονομική ανάπτυξη και για «μια πιο αρμονική συνεργασία στο Κυπριακό. Σε αυτές τις συνομιλίες εγώ αυτά παρατήρησα και γι’ αυτό είμαι ήσυχος». Είναι ευτυχισμένος, πρόσθεσε, στο όνομα της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και για την επιτυχία που θα υπογράψουν, εννοώντας την «κυβέρνηση».

Αύριο, συνέχισε, θα μπορέσουν να υποβάλουν την λίστα του «υπουργικού συμβουλίου» στον «πρόεδρο» Μουσταφά Ακιντζί και στόχος τους είναι, με την στήριξη και της Τουρκίας, να επιτύχουν σταθερότητα και αρμονία. Η Τουρκία, είπε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ψευδοκράτος και την περιοχή και είναι πολύ σημαντικό για το ψευδοκράτος να υπάρχει ένα μοντέλο «διακυβέρνησης» σταθερό, που θα αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον «λαό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα