Τ/κ MME: Καταγγέλλουν νέο επεισόδιο στη νεκρή ζώνη – Τι λένε τα ΗΕ

Για «διαφωνία» με τους στρατιώτες του ΟΗΕ στις εργασίες καθαρισμού στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή Ντερέμπογιου της Λευκωσίας, την κατεχόμενη πλευρά του Πεδιαίου, η οποία επιλύθηκε, κάνει λόγο η «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας».

Η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, επικαλείται πληροφόρηση που είχε η ίδια από την «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας» και γράφει ότι υπήρξε μια «διαμάχη» με τους ειρηνευτές κατά την διάρκεια καθαρισμού της στρατιωτικής μονάδας Ιμπραχίμ Λατίφ.

Το πρόβλημα επιλύθηκε, ανέφερε άτομο του γραφείου Τύπου

των «δυνάμεων ασφαλείας» στην Γενί Ντουζέν, όμως δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί τραυματισμού ενός στρατιώτη από την τουρκική πλευρά.

Ο Ύπατος Αρμοστή Ιρφάν Σιντίκ σε επικοινωνία με το SigmaLive, ανέφερε ότι το περιστατικό είναι εις γνώση των Ηνωμένων Εθνών και διερευνάται.

Όπως μας πληροφόρησε δεν υπάρχουν εργασίες αυτή την στιγμή στην περιοχή της Πύλας, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες επίσημη ανακοίνωση για τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών μετά τις διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές.

Με την Πύλα συνδέει το επεισόδιο με την ΟΥΝΦΙΚΠ στην Λευκωσία ο Ερτουγρούλογλου

Ως αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα όσα γίνονται στην περιοχή της Πύλας θεώρησε ο «υπέξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επεισόδια αντιπαράθεσης ειρηνευτών με στρατιώτες των «δυνάμεων ασφαλείας» που έκαναν εργασίες καθαρισμού, όπως αναφέρεται, σε δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, στην περιοχή Ντερέμπογιου, κοντά στον Πεδιαίο.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι για τις εργασίες είχε ζητηθεί άδεια από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ εκ των προτέρων. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, για τις οποίες η Γενί Ντουζέν έγραψε ότι αφορούσαν καθαρισμό στρατιωτικής μονάδας στην εν λόγω περιοχή, μετέβησαν επιτόπου άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης. Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, γράφει η Κίπρις ποστασί, ένας ειρηνευτής γρονθοκόπησε στρατιώτη των «δυνάμεων ασφαλείας».

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προφανώς μπει σε ένα τέτοιο μοτίβο συμπεριφοράς επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν αυτό που συνέβη στον δρόμο Πύλας - Άρσους. Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που θα αποδεχτούμε. Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Θα καταθέσουμε την καταδίκη και την αντίδρασή μας. Δεν θα ξεφύγουν», δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα