Υπουργικό στο Τρόοδος για τη δημόσια υπηρεσία

Τα νομοσχέδια που αποτυπώνουν την κυβερνητική πρόθεση για ολοκληρωτική αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, βρίσκονται ενώπιον συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στην προεδρική εξοχική κατοικία και της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο διάλογος ανάμεσα στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και την ΠΑΣΥΔΥ, στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού, ολοκληρώθηκε και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης θα αναλύσει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις πρόνοιες των νομοσχεδίων, που προβλέπουν τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Σύμφωνα

με τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη, οι κύριοι άξονες επί των οποίων εδράζεται η προσπάθεια μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας είναι: η τροποποίηση του συστήματος προαγωγών, η θεσμοθέτηση του εργαλείου της κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσία, η εισαγωγή νέου συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και η λελογισμένη διαχείριση κρατικού μισθολογίου στη βάση των επιδόσεων της οικονομίας.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι βασικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίας θα είναι τα πέντε πρώτα «κύρια, μεταρρυθμιστικά, οριζόντια νομοσχέδια για τη Δημόσια Υπηρεσία», μέσα από τα οποία ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, προσλήψεις, προαγωγές, αυξήσεις και τρόποι λειτουργίας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η ψήφιση των εν λόγω νομοσχεδίων, είπε, αποτελεί προαπαιτούμενο, που έχουν θέσει οι δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και η σύζυγος του Άντρη θα παραθέσουν γεύμα στους Υπουργούς και τις συζύγους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα