Υπόθεση τ/κ περιουσίας στα Πολεμίδια: Αθώωση κατηγορουμένων

Το Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε την αθώωση του δικηγόρου Μάμα Χατζηχριστοφή και του επιχειρηματία Γεώργιου Κυπρή, οι οποίοι κατηγορούνταν για κλοπή περιουσίας Τουρκοκύπριας στα Πολεμίδια.

Η 83χρονη είχε καταγγείλει τον Μάμα Χατζηχριστοφή ότι ενώ ήταν πληρεξούσιος αντιπρόσωπό της, οικειοποιήθηκε ποσό 3.850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της κας Κυθραιώτου: «Αυτό το οποίο διακρίνεται από το σύνολο της μαρτυρίας είναι η δυσαρέσκεια της παραπονούμενης, διότι ήταν μέρος σε μια συναλλαγή το αποτέλεσμα

της οποίας ενδεχομένως να μην της απέδωσε στο μέγιστο τα οφέλη τα οποία θα μπορούσε να αποκομίσει».

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα παραδεκτά γεγονότα που κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, ο αποβιώσας σύζυγος της ηλικιωμένης συμφώνησε και υπέγραψε το 2009 τους όρους της συναλλαγής και η ίδια μετά το θάνατο του, αποφάσισε να προχωρήσει την συναλλαγή με τους ίδιους όρους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η μαρτυρία της παραπονούμενης ήταν διάχυτη από ασάφειες υπερβολές και αντιφάσεις επί σημαντικών σημείων. Στην απόφαση αναφέρεται ότι κανένα λογικό Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να βασιστεί στην μαρτυρία της για να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τα γεγονότα και συνακόλουθα να καταδικάσει τους κατηγορούμενους.

Καταληκτικά, το Δικαστήριο αναφέρει ότι από το σύνολο της μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του, όλες οι ενέργειες των κατηγορουμένων ήταν συμβατές με τις πρόνοιες της συμφωνίας και το ποσό που συμφώνησε να λάβει η παραπονούμενη κατατέθηκε σε λογαριασμό της και διανεμήθηκε στα παιδία της σύμφωνα με τις γραπτές της οδηγίες.

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα