Υπόθεση Focus: Να μην δικαστεί 2 φορές για τα ίδια γεγονότα

Προδικαστικές ενστάσεις προτού απαντήσουν στις κατηγορίες εναντίον τους, ήγειραν σήμερα, μέσω των δικηγόρων τους, οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μιχάλης Ζολώτας, Μιχάλης Φόλε και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd και Focus MaritimeCorp, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με 1 εκ. ευρώ από τη Focus.

Ο

δικηγόρος του κ. Χριστοδούλου και της Α. C. Christodoulou Consultants Ltd Σάββας Αγγελίδης, έκανε λόγο στην αγόρευση του για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Χριστοδούλου και η εταιρεία του δεν μπορούν να δικαστούν δύο φορές για τα ίδια γεγονότα.

Ο κ. Αγγελίδης ισχυρίστηκε ότι τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης είναι τα ίδια με εκείνα της υπόθεσης φοροδιαφυγής του κ. Χριστοδούλου για την οποία καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε πέντε μήνες φυλάκιση λόγω του ότι απέφυγε να δηλώσει στον Φόρο Εισοδήματος το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έλαβε η εταιρεία του από τη Focus Maritime Corp. Το Δικαστήριο είχε επίσης επιβάλει και στην εταιρεία του κ. Χριστοδούλου (A.C. Christodoulou Consultants Ltd) χρηματική ποινή ύψους 13.500 χιλιάδες ευρώ.

Τι έγινε στη τελευταία ακροαματική διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, η Αθηνά Χριστοδούλου και ο Ανδρέας Κιζουρίδης, εκ των κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση, απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες, υποβάλλοντας, μέσω των δικηγόρων τους, αίτημα για να εγείρουν σειρά προδικαστικών ενστάσεων προτού προβούν σε απάντηση στο κατηγορητήριο.

Χωρίς να εγερθεί οποιαδήποτε ένσταση από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής, το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτό το αίτημά τους και όρισε τη σημερινή δικάσιμο για ακρόαση των προδικαστικών ενστάσεων τους.

Ο δικηγόρος της επίσης κατηγορούμενης εταιρείας Marfin Invesment Group - MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG), κ. Χαβιαράς δήλωσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ότι δεν ήταν έτοιμος να εγείρει τις δικές του προδικαστικές ενστάσεις, επιφυλάσσοντας το δικαίωμα του να το πράξει κατά την επόμενη δικάσιμο και αφού πρώτα μελετήσει το νέο μαρτυρικό υλικό που του απέστειλε μόλις χθες η Κατηγορούσα Αρχή.

Το Δικαστήριο όρισε ως επόμενη δικάσιμο την 26η Ιουλίου, στις 8.30 το πρωί, κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης της MIG θα εγείρει τις δικές του προδικαστικές ενστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα