Υπόθεση Al Jazeera και η περίπτωση Πιττάτζη -«Έπρεπε να βρεθούν κάποια θύματα»

Για το βίντεο του Al Jazeera και για τον ένα εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, Ανδρέα Πιττάτζη, μίληας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Κωστής Ευσταθίου, μετά το δημοσίευμα του «Πολίτη» που δείχνει ότι οι εμπλεκόμενοι μετά τις πρώτες επαφές με τους επίδοξους αγοραστές ήταν να ενημερώσουν την ΜΟΚΑΣ ένα χρόνο πριν.

Αρχικά, ο Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι καμιά φορά η δύναμη του Τύπου ή η δύναμη της εκτελεστικής εξουσίας είναι τέτοια ώστε να καταστρέψει συνειδήσεις και πρόσωπα μέσα σε μία ώρα. «Διαβάζοντας κάποιος

όσα πραγματικά έγιναν μένει άναυδος. Θεωρώ ότι έπρεπε να βρεθούν κάποια θύματα για να ξεκαθαρίσουμε, να καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγείου», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι, όταν εμφανίστηκε το βίντεο είχε αρχίσει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου με όλα τα κακά που γίνονταν με το επενδυτικό πρόγραμμα. «Χιλιάδες διαβατήρια είχαν εκδοθεί που δεν θα έπρεπε, δεν τηρούσαν τα κριτήρια και είναι πρωτοφανές που κατηγορούνται τόσοι πολλοί γιατί το κράτος δεν έκανε την δουλειά του σωστά».

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι που είναι οι αρμόδιοι για να δέχονται καταγγελίες και να τις διερευνούν, η ΜΟΚΑΣ απάντησε μετά από ένα χρόνο στον Ανδρέα Πιττάτζη για την επίσκεψη με του υποτιθέμενους επενδυτές.

«Μετά από ένα χρόνο και αφού είχε αποκαλυφθεί ότι η επίσκεψη ήταν στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας και τον κατηγόρησαν μάλιστα ότι ‘πως τόλμησες να μας καταγγείλεις το περιστατικό’ ενώ ήταν υποχρεωμένος και με βάση τον νόμο να καταγγείλει στους ιδίους», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, ο Ανδρέας Πιττάτζης έκανε ότι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι δικηγόροι, «υποψιάζομαι τον Α που με επισκέφθηκε στο γραφείο και έχει προφανώς έχει σκοπό να παραβεί τον νόμο, ειδικά τον νόμο για ξέπλυμα χρήματος. Τον καταγγέλλω στην ΜΟΚΑΣ και από εκεί και πέρα αυτή θα κάνει την έρευνα της. Ένα χρόνο μετά απάντησε για να του πει ότι δεν είναι οι αρμόδιοι για να διερευνήσουμε τον περιστατικό και έπρεπε να απευθυνθείς στο ΥΠΕΣ».

Κλείνοντας ανέφερε ότι, υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας 13 ώρες αμοντάριστο υλικό ενώ εμείς είδαμε μόνο 20 λεπτά. «Αν κάποιος κόψει κάποια σημεία και τα συρράψει μπορεί κάλλιστα να φανεί ότι συνωμοτήσαμε και εμείς για ένα πλαστό διαβατήριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα