Υπόμνημα στον ΠτΔ για επιστροφή της Αμμοχώστου

Πρωτοβουλία για επιστροφή της Αμμοχώστου, ανέλαβαν τρεις σημαντικοί άνδρες, οι οποίοι υπηρέτησαν σε σημαντικές θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Θεοφίλου, πρώην Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Γιώργο Αρέστη, επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κεντ και τον Δημήτρη Χατζηχαμπή, τέως πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και οι τρεις διατράνωσαν το δικαίωμα επιστροφής στην κατεχόμενη τους πόλη.

Προς τον

σκοπό αυτό, έχει ήδη παραδοθεί σχετικό υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο και Σταύρο Μαλά.

Αποκλειστική επιδίωξή τους είναι η προώθηση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο και η άσκηση «πίεσης» στην πολιτική ηγεσία για επιστροφή της.

Οι ίδιοι ξεκαθάρισαν πως όταν μιλούν για επιστροφή της Αμμοχώστου, δεν μιλούν μόνο για την περίκλειστη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την πόλη όπως την γνώριζαν πριν την εγκαταλείψουν.

Η πρόταση προνοεί, ανάμεσα σε άλλα, την επαναλειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου κάτω από την αιγίδα της Ε.Ε., ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και συνεργασία των δυο κοινοτήτων, με απώτερο στόχο την οικοδόμηση κουλτούρας συμφιλίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα