Υπόμνημα κατόχων αξιογράφων προς Πρόεδρο ΕΚΤ

Με πανό που ανέγραφαν “Ζητούμε Δικαιοσύνη”, “Οι ένοχοι να επιστρέψουν τα λεφτά”, “Απόδοση Δικαιοσύνης”, οι κάτοχοι αξιογράφων εξέφρασαν στις 3 το απόγευμα τη διαμαρτυρία τους έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όπου συνερχόταν σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου σε κάποια στιγμή, με τους διαμαρτυρόμενους να προσπαθούν να σύρουν κάτω τα κιγκλιδώματα που έστησε η Αστυνομία, για να εισέλθουν στον περίβολο του Συνεδριακού Κέντρου χωρίς ωστόσο να το κατορθώνουν.

Επί

τόπου ήταν ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και μέλη της ΜΜΑΔ.

“Ήρθαμε εδώ να μεταφέρουμε έντονα το αίσθημα και τα μηνύματα ότι χωρίς καμία αμφιβολία πέσαμε θύματα εξαπάτησης των τραπεζών”, είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Δυστυχώς, σημείωσε, οι τράπεζες μας εξαπάτησαν, μας έκλεψαν αποδεδειγμένα με τελικό πόρισμα της ίδιας της Κεντρικής Τράπεζας που δεν είχε κάμει καλή εποπτεία. “Διαμεσολαβητής η ΚΤ και κλεπταποδόχος το κράτος, έτσι ώστε οι μεν τράπεζες να μπορέσουν να πετύχουν την ανακεφαλαιοποίηση, το δε κράτος να μην προχωρήσει σε χρεοκοπία”, είπε.

“Ήρθαν κι έκλεψαν τα λεφτά ανυποψίαστων πολιτών και αυτό το ανέχθηκε το κράτος, την κλοπή των λεφτών μας να την χρησιμοποιήσουν για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών γι` αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Θα πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων, μέχρι να δικαιωθούμε. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα χαμηλούς τόνους, έφτασε η ώρα του αγώνα. Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος. Καθημερινά θα διαπιστώνεται την έκφραση της δυσαρέσκειας μας”, σημείωσε ο κ. Μαυροβουνιώτης.

Πρόσθεσε πως “αναμένουμε έστω και την εσχάτη την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε οι κάτοχοι αξιογράφων να δικαιωθούν. Πρέπει να έρθει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κεντρική Τράπεζα η οποία δούλευε υπό δύο ιδιότητες – ως ΚΤ μας δικαίωνε με το πόρισμα της και ως Αρχή Εξυγίανσης μας κρέμαζε να διευθετήσουν το θέμα”.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, ο αγώνας των κατόχων αξιογράφων θα ενταθεί ακόμη περισσότερο ενώ προειδοποίησε ότι “πιθανόν να υπάρχουν έκτροπα που ο επίσημος Σύνδεσμος δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει”.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον κ. Μαυροβουνιώτη εισήλθε στο κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου με σκοπό να επιδώσει στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. υπόμνημα. Συνάντηση όμως, με τον κ. Ντράγκι δεν έγινε κατορθωτό να γίνει.

Στο υπόμνημα προς αυτόν, ζητείται όπως η ΕΚΤ επιστρέψει στην Κύπρο τα ποσά του ξεπουλήματος των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και το ποσό που οι κυπριακές τράπεζες ζήμιωσαν λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων ώστε με αυτά τα ποσά να αποζημιωθούν οι κάτοχοι αξιογράφων.Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα