Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, την ευγένεια και το ταλέντο του.

«Οι τρεις μεγάλοι μας ποιητές Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, μας φωτίζουν διά μέσου των αιώνων»

Η συνέχεια στο επόμενο «Οιδίπους Τύραννος».«Ετοιμάζουμε μια μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής «Οιδίπους Τύραννος» με την ένθερμη και έμπρακτη υποστήριξη του προέδρου Φίλιπ Κρίστοφερ .Το θεατρικό Τμήμα του Παγκυπρίου με  εμένα πρόεδρο  Έφη  Αντωνίου προσπαθεί να δώσει μια καινούργια πνοή σε αυτό που λέγεται ελληνικός

πολιτισμός.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένη διότι το αρχαίο ελληνικό δράμα εχει αναλαβει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης,  Μετρ  στο αρχαίο θέατρο . μας τιμά  με το έργο του  παρουσιάζοντας, εδώ και δέκα συναπτά έτη αρχαία τραγωδία με επαγγελματίες ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας μέσα απο την κληρονομιά που δεχτήκαμε απο τους Έλληνες ποιητές μας, στην Μέκκα του πολιτισμού τη Νέα Υόρκη.

Το έργο του  δεν σταματά εδώ. Το γεγονός και μόνο οτι κάθε χρόνο με τις παραστάσεις του  ταξιδεύουν σε πάρα πολλές πολιτείες των ΗΠΑ συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, βραβεία και επαίνους από τους πλέον εξειδικευμένους του είδους.

Με ενα κοινό όπου μετά το τέλος της παράστασης μένει όρθιο για να τους καταχειροκροτεί, με τον Λεωνίδας Λοϊζίδης να δίνει ρεσιτάλ. Τόσο όταν μιλά αλλά και με την ενέργεια και το επιβλητικό του βλέμμα που ερμηνεύει τους εκάστοτε τραγικούς , σίγουρα κάνει όλους εμάς που είμαστε Έλληνες υπερήφανους.

Είχα την ευλογία να παρακολουθήσω τα μαθήματα και τις εξαντλητικές ασκήσεις που υποβάλλει τους συνεργάτες του κατακτώντας έτσι τον τίτλο του μεγάλου παιδαγωγού  . Είναι ένας  ευφάνταστος θα έλεγα σκηνοθέτης, αφού βρίσκει τον τρόπο με τα μέσα που διαθέτει καθε φορά να φέρνει εις πέρας ενα αξιόλογο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γίνει στόχος μας να κοινωνήσουν τα παιδιά μας τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ώστε να γινουν φύλακες αυτού που έχουμε κληρονομήσει.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω το εξής.

Βλέποντας τον Λεωνίδας Λοϊζίδης  στον Οιδίποδα,με τις λεπτομέρεις, το βάρος,την ευθύνη, την τεχνική και όλες τις ανεξάντλητες ώρες προβών που επιβάλλει στον εαυτό του θέλω να του πω ενα μεγάλο μπράβο.

Eύγε γιατί ούτε μια στιγμή δεν μπόρεσα να πιστέψω οτι ο  Λεωνίδας Λοϊζίδης Μετρ  στο αρχαίο θέατρο θα με συγκλόνιζε σε τέτοιο βαθμό.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, την ευγένεια και το ταλέντο του.

Θεατρικό Τμήμα του Παγκυπρίου  

πρόεδρος  Έφη  Αντωνίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Πρόεδρος Έφη Αντωνίου, Αντιπρόεδρος Σαββη Ασπρου, Carolyn Bosher Maloney είναι Αμερικανός πολιτικός που υπηρετεί ως Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στην 12η Κογκρέσου της Νέας Υόρκης, Λεωνίδας Λοιζίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα