ΥΠΟΙΚ στο SigmaLive:Δώσαμε τέλος σε μια διαχρονική στρέβλωση

Τα δεκαπενθήμερα και τα βραχυπρόθεσμα συμβόλαια στον τομέα της δημόσιας υγείας, ήταν μια διαχρονική στρέβλωση που αποτελεί παρελθόν, δήλωσε σε συνέντευξη του στο SigmaLive, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ.

Στόχος της Κυβέρνησης, είναι μια μεγάλη ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών και σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η διόρθωση διαχρονικών στρεβλώσεων.

«Ήταν πράγματι στρέβλωση η πρακτική των δεκαπενθήμερων συμβολαίων ή των πολύ

βραχυπρόθεσμων συμβολαίων, τα οποία ανανεώνονταν για χρόνια με ένα τρόπο πολύ προβληματικό και για τους εργαζόμενους αλλά και για την διοίκηση των δημοσίων νοσοκομείων», παραδέχθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που συμφωνήθηκε είναι ο τερματισμός αυτών των συμβολαίων και η εφαρμογή πλέον 6μηνιαίων συμβολαίων για τους καινούργιους και η μετάβαση τους μετά από 30 μήνες υπηρεσίας στο καθεστώς αορίστου διάρκειας.

«Θα υπάρχει δηλαδή μια επαγγελματική ασφάλεια και διασφάλιση για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό, οι οποίοι για χρόνια λειτουργούσαν με αυτή την αβεβαιότητα», εξήγησε.

Επόμενος στόχος η αυτονόμηση

Επιπλέον ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη συμφωνία που επήλθε με την ΠΑΣΥΔΥ, αναφορικά με τον στόχο της διοικητικής και οικονομικής αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, τον οποίο χαρακτήρισε ως κορυφαίο και απαραίτητο για την εφαρμογή του ασφαλιστικού σχεδίου.

Επόμενο βήμα είπε είναι η ετοιμασία πλάνου για την αυτονόμηση των νοσοκομείων. Αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών σε αυτή την προσπάθεια, εξήγησε, είναι ο χειρισμός των επιμέρους αλλά εξίσου σημαντικών πτυχών των εργασιακών θεμάτων, κάτι που συμφωνήθηκε με την ΠΑΣΥΔΥ.

«Δηλαδή θα συνεχιστεί εντατικά ο διάλογος στην μεικτή επιτροπή προσωπικού ούτως ώστε να συζητηθούν να συμφωνηθούν και να ρυθμιστούν και όλες οι άλλες πτυχές οι εργασιακές που σχετίζονται με την αυτονόμηση των νοσοκομείων», κατέληξε.

To υπόλοιπο μέρος της συνέντευξης αύριο

Keywords
Τυχαία Θέματα