Νέο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ

Και δεύτερο συρμάτινο φράχτη κατασκευάζει η κυβέρνηση των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης – Γευγελής, για την αποτροπή διέλευσης προσφύγων από την Ελλάδα, ενώ δημοσίευμα κάνει λόγο και για πιθανή εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ.

Ήδη κλιμάκια του στρατού της ΠΓΔΜ

διαμορφώνουν κατάλληλα το χώρο, προκειμένου να ανεγείρουν ένα δεύτερο, παράλληλο φράχτη, προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα, όπως δηλώνουν, τις προσφυγικές ροές από την Ελλάδα.

Ο πρώτος φράχτης τοποθετήθηκε στο σημείο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επεκτείνει τον φράχτη και σε άλλα σημεία της διασυνοριακής γραμμής με την Ελλάδα, σε μήκος 35 χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο μεταξύ, στρατό στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Το εν λόγω σχέδιο, υπογραμμίζει η εφημερίδα, αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την αρχή του έτους, μέσω της Ελλάδας έχουν διέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωσης 67.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό των εισροών να μην επιδεικνύει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα