ΥΠΟΙΚ: Σεβόμαστε την απόφαση όμως θα την εξουδετερώσουμε

Η κυβέρνηση σέβεται την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ωστόσο δεν συμφωνεί και θα αντιδράσει, δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου (30/3) ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για εξουδετέρωση των επιπτώσεων της απόφασης του δικαστηρίου.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η εξουδετέρωση θα γίνει μέσω των δικαστηρίων αλλά και της βουλής με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Χαρακτήρισε ωστόσο την απόφαση μη αναμενόμενη

και ξεκαθάρισε ότι όποια και να είναι η πρακτική εφαρμογή της απόφασης, δεν πρόκειται απλά να γίνει αποδεκτή.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά από το 2012 και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Επισήμανε παράλληλα πως επί του παρόντος δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει τί σημαίνει η απόφαση, πώς θα εφαρμοστεί, πότε και για ποιους.

Τόνισε εξάλλου ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των πολιτών, υποδεικνύοντας ωστόσο πως όποια και να είναι η εξέλιξη του θέματος, η οικονομική επιβάρυνση δεν θα είναι καταστροφική για το κράτος.

Παράλληλα ο Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε μέτρα πολιτικής που θα διασφαλίσουν ότι το κρατικό μισθολόγιο δεν θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Διαφωνία Αγγελίδη

Με την ερμηνεία του Υπουργού Οικονομικών, διαφώνησε ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Αγγελίδης, τόνισε ότι από τη στιγμή που το Δικαστήριο έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό αυτός παύει να υφίσταται εξυπαρχής και όχι από την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης.

Ο κύριος Αγγελίδης υπογράμμισε ότι το κράτος πλέον κατακρατά παράνομα χρήματα από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση, είπε αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο αυτούς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναμένει αυτή την εξέλιξη καθώς από το 2014 η ολομέλεια του Ανωτάτου είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό, οποιοδήποτε νόμο στερούσε μισθούς και συντάξεις από δημοσίους υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα