Δυο τροχαία στον αυτοκινητόδρομο Λ/σου – Λευκωσίας - Ίδιος ο λόγος

Δυο τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, το πρωί του Σαββάτου (30/3), στο ύψος του Τσιρείου Σταδίου και παρά την έξοδο της Μουταγιάκας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αιτία των δυο τροχαίων είναι ολισθηρότητα του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (29/3).

Από τα τροχαία ατυχήματα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα. Ωστόσο, ασθενοφόρο μετέφερε στο Νοσοκομείο έναν οδηγό για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, σε προηγούμενο της δελτίο σημείωνε: «Με

αφορμή τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν καλούνται όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων, αφού η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους.

Για ασφαλή οδήγηση κάτω από βροχερές συνθήκες, σας παραθέτουμε μερικές μικρές συμβουλές, για τη δική σας ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Μειώνουμε ταχύτητα, αφού η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται ή έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα, αφού υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης του οχήματός μας.

Έχουμε αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματος μας, ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου».

*Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα