ΥΠΟΙΚ: Ανυπολόγιστο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας

Για ανυπολόγιστο πλήγμα στην αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της χώρας και στην εμπιστοσύνη, που με κόπο και προσπάθεια κερδίσαμε και δύσκολα ανακτώνται, κάνει λόγο ο Υπουργός Οικονομικών.

Η εικόνα, που δίνεται διεθνώς, είναι ότι η Κύπρος υιοθετεί συμπεριφορές αμφιταλάντευσης, που στερούνται σοβαρότητας, δήλωσε ενοχλημένος ο Χάρης Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κίνηση εντυπωσιασμού στο εσωτερικό, η οποία υπονομεύει καίρια τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και στέλνει το μήνυμα πως δεν έχουμε,

δυστυχώς, αποβάλει νοοτροπίες και συμπεριφορές, που τόσο πολύ μας κόστισαν στο παρελθόν, χωρίς κανένα πρακτικό όφελος.

Τέτοιος χειρισμός, είπε, δεν έχει ξαναγίνει σε καμία άλλη χώρα, που μπήκε σε πρόγραμμα στήριξης.Τώρα η κυβέρνηση, είπε ο Υπουργός Οικονομικών, πρέπει να χειριστεί το ζήτημα με τρόπο, που θα απαμβλύνει τις εντυπώσεις, που δόθηκαν και θα περιορίζει τις ζημιές.Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η αναστολή της εφαρμογής μιας νομοθεσίας, που ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζεται, ήταν πράξη αχρείαστη και αδικαιολόγητη.Είναι σαν να έχουμε ένα αυτοκίνητο έτοιμο να βγει στο δρόμο, με τα καύσιμα του, αλλά λείπει το κλειδί, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα