Το πιο κρίσιμο εικοσιτετράωρο

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει συναινετικός υποψήφιοςΠληροφορίες ανέφεραν χθες βράδυ πως ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την Πάφο, η οποία, εάν ευοδωθεί, μπορεί και να γνωστοποιηθεί εντός της ημέραςΚατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πόσο τα μεγάλα κόμματα θα προχωρήσουν, τελικά, με κοινή υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Πάφου. Επί της ουσίας ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα, καθώς αύριο, Σάββατο, είναι προγραμματισμένη

η επαρχιακή συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, κατά την οποία θα αποφασιστεί ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει το κόμμα.

Ως εκ τούτου, οι όποιες συζητήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν το ΑΚΕΛ, θα πρέπει να ολοκληρωθούν απόψε. Στην εξίσωση, πέραν του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, βρίσκεται και ο ΔΗΣΥ. Γίνεται, ωστόσο κατανοητό, πως η πλευρά του ΑΚΕΛ δεν επιθυμεί συνεργασία με το κυβερνών κόμμα και η προσοχή της είναι στραμμένη στο κέντρο.Τα βρίσκουνΠληροφορίες της «Σημερινής», πάντως, ανέφεραν χθες βράδυ πως ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Αν, μάλιστα, οι ζυμώσεις που ήταν σε εξέλιξη χθες και αναμενόταν να συνεχιστούν το πρωί έχουν επιτυχές αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται αυτό να γνωστοποιηθεί εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς ΕΔΕΚ στο τραπέζι είχαν πέσει τα ονόματα του Μάκη Ρουσή και του Άκη Χρυσόμηλου, ενώ από πλευράς ΔΗΚΟ ακούγεται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα το όνομα του Φίλιππου Κρητιώτη. Και τα δυο κόμματα του κέντρου διαβεβαιώνουν ότι δεν θέτουν δική τους κομματική υποψηφιότητα ως προϋπόθεση, αν και έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση στο γενικότερο πλαίσιο των συζητήσεων.

Περισσότερο φαίνεται να δίνουν έμφαση στην ανάγκη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας για έναν υποψήφιο «καθαρό» από σκάνδαλα και πρόθυμο να εργαστεί για το καλό της πόλης. Εάν, δε, προέρχεται από τον χώρο του κέντρου, θα ήταν μια εξέλιξη που θα άφηνε και τις δύο δυνάμεις ικανοποιημένες, δεδομένου ότι θα διευκόλυνε τη συνεργασία τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με τον ΔΗΣΥ.Όλοι από έναν;Οι συνεδρίες των επαρχιακών οργάνων και των τεσσάρων κομμάτων είναι πάντως συνεχείς, όπως και οι μεταξύ τους συνεννοήσεις, έτσι ώστε τις επόμενες ώρες το θέμα να λυθεί. Εάν δεν λυθεί, δεν αποκλείεται να βρεθούμε με τέσσερεις επιπλέον κομματικές υποψηφιότητες, αφού η Συμμαχία Πολιτών έχει ήδη ανακοινώσει πως κατέρχεται με τον Δώρο Παφίτη. Κι αυτές θα προστεθούν στις υφιστάμενες ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Από τον χορό, πάντως, αποσύρθηκε χθες η Γιούλα Παπαέτη, η οποία ανακοίνωσε πως λόγω ενός σοβαρού και μη ανατρέψιμου ζητήματος, αναγκάζεται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας.Οι δυο μεγάλοιΕάν, πάντως, οδηγηθούμε, τελικά, στις αυτόνομες κομματικές υποψηφιότητες, φαβορί από την πλευρά του ΑΚΕΛ είναι ο Γ. Κουτσολάμπρος και από την πλευρά του ΔΗΣΥ ο Φ. Φαίδωνος, που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη Δημαρχία της πόλης. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, κι άλλα στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων να διεκδικήσουν σοβαρά μια θέση στο ψηφοδέλτιο, εάν ναυαγήσει οριστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα του κέντρου. Τόσο η Πινδάρου όσο και η Εζεκία Παπαϊωάννου, όπως και οι τοπικές τους επιτροπές, συνεχίζουν να προκρίνουν ως πρώτη επιλογή τη συναινετική υποψηφιότητα, με όσο πιο ευρεία δύναμη καταστεί δυνατόν. Όπως όλα δείχνουν, μέχρι τη Δευτέρα το ψηφοδέλτιο θα έχει οριστικοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα