ΥΠΟΙΚ: "Αχαρτογράφητα τα νερά σε περίπτωση Brexit"

Αχαρτογράφητα θα είναι τα νερά για την κυπριακή οικονομία σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε απόψε στις "Τομές στα Γεγονότα" ότι το υπουργείο του έχει ετοιμάσει κατάλογο με "εστίες κινδύνου" για διαχείριση εντός τέτοιου ενδεχομένου.

Υπό τη στενή επίβλεψη του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τα κρατικά ομόλογα και το ενδεχόμενο να δεχθούν πιέσεις, καθώς επίσης και η ισοτιμία στερλίνας - ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο ενδεχομένως να προκύψει άμεση επίπτωση υπό την έννοια ότι υποτίμηση

της στερλίνας θα σημαίνει ακριβότερο τουριστικό πακέτο.

Ο Χάρης Γεωργιάδης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit στην Ευρώπη, καθώς -όπως είπε- εκ των προτέρων "δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν γίνουν". Ο κ. Γεωργιάδης, εξηγεί ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης ενδεχόμενου Brexit, καθώς "δεν είναι γνωστός ο τρόπος εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.". "Ο τρόπος εξόδου θα επιτρέψει να διαφανούν ποιες θα είναι οι συνέπειες", είπε και πρόσθεσε τα μέτρα θα αποτελέσουν προϊόν εξειδικευμένης συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα