Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Κλειστοί για οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους τέσσερις τροχούς, παραμένουν αρκετοί δρόμοι

Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου. Βάσει του τελευταίου δελτίου πρόγνωσης, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα ορεινά και ημιορεινά

κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα ισχυροί 5 και στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά και ημιορεινά θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Κατάσταση οδικού δικτύου
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο τις τελευταίες ώρες, όπως αυτή διαμορφώθηκε λόγω της χιονόπτωσης, κλειστοί παραμένουν οι εξής δρόμοι:

Επαρχία Πάφου
Αγίου Νικολάου - Μηλικουρίου
Καμιναριών - Μηλικουρίου
Ξεχείλισε ποταμός στην τοποθεσία «ΔΙΠΛΟΠΟΤΑΜΙΑ»

Εκτός αυτού, ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Επαρχία Λεμεσού
Πλατρών - Τροόδους
Προδρόμου - Τροόδους
Καρβουνά - Τροόδους
Πλατρών - Προδρόμου

Περιοχή Μόρφου
Κακοπετριάς - Καρβουνά
Κακοπετριάς - Pinewood
Κακοπετριάς - Σπηλιών
Πεδουλά - Προδρόμου
Προδρόμου - Πλατρών
Προδρόμου - Λεμύθου

Οι οδηγοί καλούνται να παρακολουθούν όλες τις αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών, στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.

«Δώρο Θεού» οι βροχοπτώσεις
Υπενθυμίζεται ότι η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ανήλθε μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου σε 145,3 χιλιοστά (mm). Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 138% της κανονικής για τον μήνα τιμής.

Στη Λευκωσία, από τις αρχές του Δεκέμβρη μέχρι σήμερα η ολική ποσότητα έφτασε τα 112mm, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 193% της κανονικής για τον μήνα τιμής. Για το ίδιο διάστημα, καταγράφηκε βροχόπτωση 148,8mm στη Λεμεσό ή 146% της κανονικής, ενώ στη Λάρνακα ανήλθε στα 85,1mm ή στο 99% της κανονικής τιμής.

Πιο κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα παραμένουν οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Πάφο, καθώς με 82,9mm έφτασαν τον Δεκέμβριο στο 85% της κανονικής τιμής. Στην Επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Φρέναρος, οι βροχοπτώσεις ανήλθαν τον Δεκέμβριο στα 84,7mm ή στο 101% της κανονικής τιμής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέση βροχόπτωση από την 1η Δεκεμβρίου ανήλθε στην Πόλη Χρυσοχούς στο 171%, στον Πρόδρομο στο 110%, στον Σαϊττά στο 155%, στο Κελλάκι στο 133%, στον Κόρνο στο 127%, στον Λυθροδόντα στο 117%, στην Αθηένου στο 153% και στην Ξυλοτύμπου στο 83% της κανονικής για τον μήνα Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα