Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΕΛΑΜ

...έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία

ΓΥΡΩ στα 150 άτομα συμμετείχαν σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, εναντίον της διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη, την οποία οργάνωσε το ΕΛΑΜ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ήταν ειρηνική και έγινε στην παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Μέλη του ΕΛΑΜ, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα

όπως «Κύπρος-Αιγαίο μέτωπο ενιαίο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικιστικό κόμμα, εξηγώντας το σκεπτικό της εκδήλωσης, «παρά τις οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη Γενεύη, ενδίδοντας στις τουρκικές απαιτήσεις, αποδεχόμενος την πενταμερή, τη μη παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποβάθμισή μας σε ε/κ κοινότητα. Φαίνεται πως έχει καμφθεί κάθε γραμμή άμυνας και έχει ξεθωριάσει κάθε κόκκινη γραμμή».

Το ΕΛΑΜ υποστήριξε επίσης, πως είναι το μόνο κόμμα που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση, διαφωνώντας όχι μόνο στους τύπους αλλά και επί του πρακταίου, με τις συνομιλίες και το πλαίσιό τους. Θα πρέπει να απεμπλακούμε από το συγκεκριμένο πλαίσιο συνομιλιών, αφού μας οδηγεί σε οδυνηρούς συμβιβασμούς, υπέδειξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα