Υπό κράτηση ένα άτομο για την άφιξη παράτυπων μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 25 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την άφιξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 13 πρόσωπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου, εντοπίστηκε σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος

μήκους πέντε περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 13 παράτυποι μετανάστες, όλοι άνδρες, μεταξύ τους και ένας ανήλικος».

Οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Προστίθεται ότι «από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός ατόμου ηλικίας 25 ετών, ότι ήταν ο οδηγός της βάρκας, ο οποίος και συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας».

Ο νεαρός οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Νέα άφιξη 13 μεταναστών - Σύλληψη 25χρονου οδηγoύ της βάρκας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό,ypo