Υπό κράτηση δύο άτομα στην Λάρνακας για υπόθεση εντοπισμού 2 κιλών κάνναβης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 36 και 37 ετών που συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στην επαρχία Λάρνακας για υπόθεση εντοπισμού δύο κιλών κάνναβης.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, που εξασφαλίστηκε από την ΥΚΑΝ,  γύρω στις 12.35 χθες το μεσημέρι, μέλη της Υπηρεσίας έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος, που κινείτο σε δρόμο

της Λάρνακας, να σταματήσει για έλεγχο. Ωστόσο μόλις ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε τα μέλη της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο» με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα προκαλώντας τους εκτεταμένες ζημιές.

Προστίθεται πως «το όχημα του 36χρονου ακινητοποιήθηκε λόγω της σύγκρουσης και αυτός συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων. Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε 4 γραμμάρια περίπου κάνναβης και ένας σπαστήρας στον οποίο υπήρχαν ίχνη κάνναβης, με αποτέλεσμα να επανασυλληφθεί».

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του 36χροου, εντοπίστηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 69 γραμμαρίων».

Από τη σύγκρουση των οχημάτων, δύο μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο, ενώ τους παρασχέθηκε άδεια ασθενείας. Τα δύο οχήματα της Αστυνομίας όσο και το αυτοκίνητο του 36χρονου, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Για την υπόθεση, «προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου επίσης από την επαρχία Λάρνακας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του, γύρω στις 9 χθες βράδυ. Ακολούθησε έρευνα στην οικία και το όχημα του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο, ωστόσο παραλήφθηκαν δύο κινητά του τηλέφωνα για να τύχουν περαιτέρω επιστημονικών εξετάσεων».

Τα δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Την υπόθεση διερευνούν το Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα