Υπ.Μεταφορών: Έχει καταβληθεί η μηνιαία εισφορά στην ΕΜΕΛ

«Η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού θα πρέπει να καταβάλει άμεσα στους εργαζόμενους, τους μισθούς τους».

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, μετά από συνάντηση που είχε στο γραφείο της, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΜΕΛ.

«Ενημέρωσα τους εργαζόμενους ότι το υπουργείο έχει πράξει από την πλευρά του όλα τα δέοντα, καθώς έχει καταβάλει στην εταιρεία

τη μηνιαία κυβερνητική συνεισφορά, η οποία σαφώς και επαρκεί, για να καλυφθούν οι μισθοί τους», τόνισε η κα υπουργός.

Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε η κα Αναστασιάδου, θα πρέπει να λάβουν άμεσα τους μισθούς τους, καθώς αυτό αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη. Ανέφερε μάλιστα ότι το υπουργείο θα επικοινωνήσει και σήμερα με την εργοδοτική πλευρά, καλώντας την να εκπληρώσει της υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Η μη καταβολή των μισθών, επεσήμανε, αποτελεί αδίκημα.

Ανέφερε παράλληλα ότι, πέραν του θέματος της καταβολής των μισθών, οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να συζητήσουν με τον εργοδότη τους οποιεσδήποτε άλλες διαφορές υπάρχουν. Ορισμένα θέματα, πρόσθεσε, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας.

Ερωτηθείσα κατά πόσον υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, σε περίπτωση που δεν αρθούν τα απεργιακά μέτρα, σημείωσε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει και η αποκατάσταση της παροχής δημόσιων επιβατικών μεταφορών στην επαρχία Λεμεσού. «Σε περίπτωση που η διαφορά δεν επιλυθεί, κάτι το οποίο απεύχομαι, θα εξετάσουμε εναλλακτικά σενάρια» συμπλήρωσε η κα Αναστασιάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα