ΥΠΕΞ Βρετανίας: «Απίστευτα επιζήμιο» ένα δεύτερο δημοψήφισμα

Σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ είπε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν «απίστευτα επιζήμιο», όπως και ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ένα no deal Brexit θα προκαλούσε αναταραχή, που θα μπορούσε να διαρκέσει για κάμποσο διάστημα και καμία κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να το επιθυμεί αυτό για τους πολίτες. Αλλά και ένα δεύτερο δημοψήφισμα

θα ήταν επίσης απίστευτα επιζήμιο με διαφορετικό τρόπο, διότι ο λαός αναμένει υλοποίηση της δημοκρατικής του εντολής. Οι πολίτες θα μας έλεγαν ότι δεν τους ακούμε. Οι κοινωνικές επιπτώσεις αν δεν φύγουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, όπως μας έχει δοθεί εντολή, θα είναι καταστροφικές. Αλλά πρέπει να επιδιώξουμε ένα ανοιχτό, θετικό και αισιόδοξο Brexit», είπε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Τόνισε πως η κα Μέι θα επιστρέψει με τις διαβεβαιώσεις που επιδιώκει από την ΕΕ ότι η Βρετανία δεν θα μείνει παγιδευμένη στην τελωνειακή ένωση από τη συμφωνία του Brexit. «Νομίζω ότι θα βρει τρόπο να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων», εκτίμησε ο κ. Χαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα