Πλημμύρισε κεντρική λεωφόρος στη Λεμεσό- Βίντεο από το σημείο

Προβλήματα παρατηρούνται σε πολλούς δρόμους της Κύπρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ στη Λεμεσό έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στο βίντεο που ανάρτησε ο Μετεωρολόγος Έρικ Κίτας, η λεωφόρος Μακεδονίας στη Λεμεσό έχει πλημμυρίσει, καθιστώντας μάλιστα κάποια σημεία του απροσπέλαστα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυκλικός κόμβος της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό πλημμύρισε με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος για τους οδηγούς.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία πάντως

ανέφερε ότι λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Στην περιοχή Τροόδους παρατηρείται αυξημένη τροχαία κίνηση και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα, σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώνεται στην περιοχή των Πλατρών, ενώ οι δρόμοι από τις Πλάτρες προς το Τρόοδος όπως και οι άλλες ορεινές διαδρομές προς την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ τις περιοχές που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από το χαμηλό βαρομετρικό δείχνει η σελίδα windy.

Επίσης, συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Λευκωσίας και Λεμεσού – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Λυμπιών παρατηρείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Με δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια και καταιγίδες που συνοδεύονταν με κεραυνούς γιόρτασε την πρωτοχρονιά η Λεμεσός. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στα βίντεο από τη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», δρόμος στη Λεμεσό έχει πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο 169% της κανονικής για τον μήνα Δεκέμβριο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα