ΥΠΕΞ: 13.000 Κύπριοι στο εξωτερικό έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα (vid)

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τις εκκλήσεις για επαναπατρισμό των φοιτητών του εξωτερικού αλλά και την εξέλιξη με την διπλή φορολογία από την Ρωσία.

Κληθείς να σχολιάσει το κρούσμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι αυτό μπορεί να τύχει στον καθένα από εμάς, έχουν ακολουθηθεί τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα και από αύριο θα λειτουργούν και πάλι οι χώροι του Υπουργείου αλλά και η διαχείριση κρίσεων, η οποία λειτουργούσε και σήμερα από μια ξεχωριστή αίθουσα

εντός του υπουργείου.

Απαντώντας για το διάταγμα απαγόρευσης πτήσεων εξήγησε ότι αυτό αφορά τις εμπορικές πτήσεις και δεν αφορά τις ναυλωμένες πτήσεις, για τις οποίες υπάρχει σχετικό διάταγμα.  Πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η καταγραφή των Κυπρίων που βρίσκονται σε 100 χώρες, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων να φτάνει τις 13.000.

Τόνισε ότι η προσπάθεια είναι άμεσα συνυφασμένη με τα δεδομένα στην Κύπρο και συγκεκριμένα την δημόσια υγεία και την κατάσταση στις καραντίνες. Αναφέρθηκε επίσης στο νέο διάταγμα, το οποίο ορίζει κάποιες νέες εξαιρέσεις για τον επαναπατρισμό.

Ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι μπορεί να καταλάβει τις ανησυχίες για τους Κύπριους στο εξωτερικό αλλά εξήγησε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένας μαζικός επαναπατρισμός, αφού η προτεραιότητα όλων είναι το σύστημα υγείας στην Κύπρο να μπορεί να αντέξει.

Προέτρεψε, μάλιστα, όλους τους Κύπριους στο εξωτερικό να εγγραφούν στην πλατφόρμα, ώστε «όλοι να βοηθηθούμε». Οι 13.000 που έχουν εγγραφεί τονίζει ότι είναι περίπου το 90% των Κυπρίων.

Σε σχέση με το αίτημα της Ρωσίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να αλλάξει η υφιστάμενη συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, επιβεβαίωσε ότι έχουμε λάβει ρηματική διακοίνωση από την ρωσική πλευρά με την οποία ενεργοποιείται η ρήτρα αναθεώρησης της συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας. Πρόσθεσε ότι αύριο θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για να γίνει μια πρώτη συζήτηση.  

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Το ημερολόγιο των δώδεκα διαταγμάτων και η χρονική ισχύς τους

Κορωνοϊός Vs Γρίπη: Θνησιμότητα, μετάδοση, θεραπευτική αγωγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρώσοι γιατροί προειδοποιούν για «παράξενους» θανάτους στη Λομβαρδία

Π.Καραγιάννης:Απρόσμενα μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων το επόμενο διάστημα

Κύπρια γιατρός/Λονδίνο σε «Sigmalive»:Βιώνουμε πρωτόγνωρες στιγμές με κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα