Ειδικός: To Avigan ίσως το καλύτερο φάρμακο για τον ιό

Η χλωροκίνη και η αζυθρομυκίνη, είναι πολυχρησιμοποιημένα φάρμακα, ανέφερε ο Γιώργος Πάνος, Παθολόγος – Λοιμοξιολόγος, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα», που ο συνδιασμός τους φένεται καλύτερος παρά τη χρήση οποιοδήποτε από τα δυο ως μονοθεραπεία, ενώ όσο αφορά το σκεύασμα Avigan, σημείωσε πως ίσως πρόκειται για το καλύτερο που αξίζει να δοκιμαστεί. 

Είναι μάλλον το πιο υποσχόμενο και χρησιμοποιείται και σε στάδια της νόσου με σοβαρές επιπλοκές, πρόσθεσε. 

Το είχα προτείνει στην πρότασή μου για το θεραπευτικό πρωτόκολλο και είχα προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να έρθει σε επαφή με

την εταιρία που παράγει το εν λόγω φάρμακο, ανέφερε.  

Σχετικά με την χλωροκίνη, δεν υπάρχει καμία μεγάλη ανησυχία για γιατρό που είναι έμπειρος και μπορεί να κρίνει τον ασθενή του, σημείωσε. 

Η πορεία της νόσου είναι βραχεία, ενώ την 5η-7η μέρα τα συμπτώματα του ασθενούς επιδεινώνονται σφοδρά και η γρήγορη χορήγηση της χλωροκίνης μπορεί να ανακόψει την εξέλιξη αυτή. 

Ένας έμπειρος γιατρός με γνώση, μπορεί με ωριμότητα να προχωρήσει σε αυτή τη κατεύθυνση και να χορηγήσει κατάλληλα τα φάρμακα, επανέλαβε. 

Η χλωροκίνη, ανέφερε, χρησιμοποιήθηκε σε εργαστήριο και σε ανθρώπους για τον Έμπολα ενώ στην Κίνα χρησιμοποιήθηκε και για τον  κορωνοϊό με τις μελέτες να αναφέρουν ότι ασθενείς τα πήγαν καλά.  

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο βίντεο που ακολουθεί 

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Η Κίνα λέει ότι η Ιαπωνία έχει αναπτύξει φάρμακο κατά του ιού

Διαβάστε επίσης: Yπάρχουν και οι θετικές ειδήσεις στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα