ΥΠΕΣ: Δεν μπορεί να έχουμε πρόσφυγες που ζουν σε παραπήγματα

«Δεν μπορεί να υπάρχουν πρόσφυγες που ζουν σε παραπήγματα την ώρα που άλλοι κατέχουν τουρκοκυπριακή γη, την οποία χρησιμοποιούν τρεις φορές τον χρόνο», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ετέθη επί τάπητος το ζήτημα της κακοδιαχείρισης των εν λόγω περιουσιών, μετά τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και την ποινική έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία.

Στόχος της συζήτησης που διεξάγεται, είναι να επέλθουν

ριζικές αλλαγές στους νόμους που επέτρεπαν και επιτρέπουν σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος των προσφύγων.

Επιπλέον, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι από τις 49 ανακτήσεις που έγιναν στη Λευκωσία, οι 40 παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες που είχαν πραγματική ανάγκη και ζήτησε από την Επιτροπή και τους βουλευτές να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις επί των εννέα κυβερνητικών προτάσεων που παρουσίασε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή.

Ζήτησε, δε, να κατατεθούν συγκεκριμένα κριτήρια για την πρόσληψη εμπειρογνώμονα ο οποίος θα αναλάβει να μελετήσει τις κυβερνητικές προτάσεις, αλλά και τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που διερεύνησε και όπως είπε «βγάζουν μάτια», όπως εκείνη υπαλλήλου στο τμήμα διαχείρισης τ/κ περιουσιών στον οποίο καταχωρίσθηκαν 1828 δεκάρια τ/κ γης, ενώ δόθηκαν άλλα 884 δεκάρια στον γιο και τη σύζυγό του.

Όπως είπε, για την εν λόγω περίπτωση ζητήθηκε γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Τέλος, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε στην περίπτωση στο Μακένζι, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει απ’ όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα