Υπέρ του ανοίγματος νέων σημείων διέλευσης η «Αμμόχωστος - Για την Κύπρο»

Υπέρ της διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης στο οδόφραγμα τάσσεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος - Για την Κύπρο», με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη διάνοιξη των πρώτων οδοφραγμάτων, κάνοντας λόγο για «τις θετικές επιπτώσεις που επέφερε αυτή η εξέλιξη στην επαναπροσέγγιση και την επικοινωνία των πολιτών από τις δύο κοινότητες».

«Ως πολιτικός σχηματισμός είμαστε σαφώς υπέρ της εφαρμογής νέων, πρακτικών και ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και της διάνοιξης περισσότερων οδοφραγμάτων», αναφέρει η Πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι «υποστηρίζει τις

προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην εμπλοκή των Γυναικών στη διαδικασία της λύσης, και στην προσέγγιση των εκπαιδευτικών συστημάτων των δύο κοινοτήτων σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία της Ιστορίας». Σημειώνει, επίσης ότι επιδιώκει να αξιοποιήσει «κάθε σχέδιο, πρόγραμμα ή πρωτοβουλία του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών που στοχεύουν στη δημιουργία συνθηκών λύσης».

Επισημαίνει, ακόμα ότι «παρά τις δυσμενείς συνθήκες, την απογοήτευση από τις επαναλαμβανόμενες διαπραγματευτικές αποτυχίες αλλά και τα εμπόδια που συνεχίζουν να τίθενται στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων, το δικοινοτικό κίνημα της επανένωσης χρησιμοποιεί σε ένα αρκετά ικανοποιητικό βαθμό τα ανοικτά οδοφράγματα και έχει πυκνώσει σημαντικά τις κοινές του δράσεις και εκδηλώσεις». Υπογραμμίζει, όμως ότι «δεν εφησυχάζει με την κατάσταση που επικρατεί και δεν τη θεωρεί μόνιμη ή σταθερή».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα