Το αίτημα για άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης υπενθυμίζει η Ενωμένη Κύπρος

Το αίτημα για άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας υπενθυμίζει η Ενωμένη Κύπρος, με ευκαιρία την επέτειο 20 χρόνων από το πρώτο άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003. Με ανακοίνωσή της, καλεί οργανώσεις, τοπικές αρχές και πολίτες να συνεργαστούν μαζί, για κινητοποίηση με σκοπό την προώθηση του στόχου αυτού, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

Στην ανακοίνωσή της η Δικοινοτική Πρωτοβουλία – Ενωμένη Κύπρος αναφέρει ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

επέτρεψε και διευκόλυνε την επαφή μεταξύ των κοινοτήτων, «η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις πολιτικές εξελίξεις και για την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που γειτνιάζουν με τα σημεία ελέγχου».

Προσθέτει ότι «η έλλειψη προόδου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα». Ως ένα μέτρο που θα αμβλύνει τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται, η Ενωμένη Κύπρος σημειώνει ως «ιδιαίτερης σημασίας μέτρο» το άνοιγμα περισσότερων σημείων διέλευσης. Συγκεκριμένα, προτείνει άνοιγμα σημείων διέλευσης στην πύλη Αμμοχώστου και Πάφου στη Λευκωσία, στην περιοχή Αθηένου– Λουρουτζίνας, στην περιοχή Κοκκίνων, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα