Υπέρ των Παλαιστινίων η τουρκική αντιπολίτευση

Αξιοσημείωτη πάντως κι η στάση της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τάχθηκε σαφώς υπέρ της Χαμάς και των Παλαιστινίων.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι «η Παλαιστίνη είναι μια ‘χώρα’ που αναζητά δικαιώματα εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε πάντα με τον παλαιστινιακό λαό. Δεν θέλουμε ποτέ να γίνει πόλεμος», είπε, ενώ λίγο πιο προσεκτικός ο άλλος πόλος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προσπάθησε να στείλει ένα πιο ανθρωπιστικό μήνυμα κρατώντας

ίσες αποστάσεις και υποστηρίζοντας με τη σειρά του έναν δυνητικό μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας.

«Μας λυπεί βαθύτατα η στοχοποίηση αμάχων σε αυτή τη σύγκρουση. Οι επιθέσεις κατά αμάχων, από όποια πλευρά και αν προέρχονται, είναι απαράδεκτες. Ας εργαστούμε από κοινού για να βρούμε μια μόνιμη και δίκαιη λύση μέσω διαλόγου το συντομότερο δυνατό. Είναι ευθύνη όλου του κόσμου να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της ανθρωπότητας. Από την άποψη αυτή, είμαστε ένα έθνος έτοιμο να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε.

Μιλιέτ: «Η Τουρκία είναι η χώρα που θα της ξαναχτυπήσουν την πόρτα»

Ο γνωστός Τούρκος αρθρογράφος υποστηρίζει σε άρθρο του στη Μιλιέτ σήμερα ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε και τα δύο μέρη να ενεργήσουν με μέτρο και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει εκτενώς για το θέμα. Με βάση αυτό, δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό που συμβαίνει να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο και σίγουρα θα της χτυπήσουν την πόρτα. Η Τουρκία είναι η χώρα που όπως είπε ακόμη κι ο Πέρες, "(οι Τούρκοι βάζουν την ανθρωπιστική διάσταση πάνω από την πολιτική διάσταση"».

Keywords
Τυχαία Θέματα