Υπέρ Μαυρογιάννη η Πραξούλα: «Στην οικονομία να εφαρμόσει ότι έλεγε ο Αβέρωφ»

Ανακοίνωση εξέδωσε η πρώην Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και  Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μπροστά στην καθοριστική για τον τόπο μας απόφαση που έχουμε να πάρουμε για τις εκλογές της Κυριακής και δεδομένου ότι η αρχική προτιμητέα επιλογή μου δεν βρίσκεται πια στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών, είναι

αναγκαίο να αποφασίσω να στηρίξω τον υποψήφιο εκείνο που εκτιμώ ότι έχει τουλάχιστον την πολιτική θέληση να προχωρήσει με θετικά βήματα προς τις κατευθύνσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την προοπτική και το μέλλον αυτού του τόπου και κυρίως των ανθρώπων του.

Με ανησυχεί η έλλειψη διαλόγου για την επανένωση της πατρίδας μας. Εκτιμώ ότι το status quo δεν μπορεί να είναι επιλογή, αφού διαιωνίζει την αδικία,  εμπεδώνει την απώλεια εδαφών με εξόφθαλμο παράδειγμα τα Βαρώσια και διολισθαίνει μέρα με την ημέρα, εμπερικλείοντας κινδύνους για ένα θερμό επεισόδιο και για συνέχιση της παράνομης μετανάστευσης. Πάνω από όλα, η συνέχιση του status quo συνιστά συνέχιση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με ανησυχεί και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την οικονομία ως αποτέλεσμα και της έλλειψης διαλόγου για την επανένωση της Κύπρου, ιδιαίτερα στα πλαίσια ενός διεθνούς περιβάλλοντος που επιδεινώνεται συνεχώς.

Θεωρώ δε απαράδεκτη την διαφθορά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, διαφθορά που εκθέτει την Κύπρο και εξαθλιώνει τους πολίτες της.

Εκτιμώ ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντιλαμβάνεται το διακύβευμα  και την  ανάγκη επανέναρξης ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανένωση της Κύπρου, γεγονός που θα ευνοήσει και την οικονομική ανάπτυξη.

Όσο αφορά την ίδια την οικονομική πολιτική, θα τον καλούσα να εφαρμόσει αυτό το απλό αλλά και απαραίτητο που εξηγούσε επανειλημμένα ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Για να κάνεις κοινωνική πολιτική χρειάζεται να μεγαλώνεις την πίττα. Δηλαδή πρέπει να στοχεύουμε στην οικονομική ανάπτυξη για να μπορούμε να χρηματοδοτούμε την κοινωνική πολιτική.

Με μια υπεύθυνη αντιπολίτευση όπως έχει δηλώσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θα είναι ο ΔΗΣΥ και με ένα Πρόεδρο που θα έχει τα αυτιά του ανοιχτά και στην υπεύθυνη αντιπολίτευση μπορούμε να πορευτούμε όλοι μαζί σε αυτούς τους καινούργιους δρόμους που βρίσκονται μπροστά μας.

Με αυτό το σκεπτικό, έχω αποφασίσει ότι θα ψηφίσω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχομένη Κυριακή.

Θα αξιώνουμε όμως συνέχεια τόσο από τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση του όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση υπευθυνότητα και χώρο στη συλλογική σοφία για να πορευτούμε πραγματικά όλοι μαζί σε καινούργιους ελπιδοφόρους δρόμους.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Αναστασιάδη στο παρά ένα των εκλογών - Ποιον φωτογραφίζει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπέρ Μαυρογιάννη, Πραξούλα, Στην, Αβέρωφ,yper mavrogianni, praxoula, stin, averof