Υπ.Εμπορίου για Χαλούμι: Εχθροί εντός και εκτός Κύπρου (VID)

Σε πόλεμο από γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους, εντός και εκτός Κύπρου, που στρέφονται με μαζικές επιθέσεις κατά του χαλουμιού, αποδίδει το Υπουργείο Εμπορίου την απώλεια του εμπορικού σήματος της Δημοκρατίας για το χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Διευθύντρια Εμπορίου του Υπουργείου Έλλη Κουλία δήλωσε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, αλλά οι εξαγωγές στο ΗΒ δεν θα επηρεαστούν, καθώς υπάρχει κατοχυρωμένο το κοινοτικό σήμα, που επιτρέπει στο Υπουργείο να κινείται εναντίον

των παραβατών.

Η κα Κουλία παραδέχθηκε ότι έγιναν κακοί χειρισμοί από το Υπουργείο Εμπορίου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με οδηγίες του Υπουργού, είπε, είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και το πόρισμα θα διαβιβασθεί στη Νομική Υπηρεσία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής των Αγελαδοτρόφων Νίκος Παπακυριακού είπε πως η συγκεκριμένη εταιρεία προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα χαλουμιού από την Κύπρο στις υπεραγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε ότι αυτά τα χαλούμια αυτά είναι «μαϊμού».

Για τα όσα συμβαίνουν από τις εσωτερικές διαμάχες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Πέτρος Πέτρου, «μόνο απογοήτευση μπορούμε να νιώσουμε εμείς οι τυροκόμοι», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν καμία ανάμειξη με συμφέροντα.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου των Αιγοπροβατοτρόφων είπε πως η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο Υπουργείο Εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα