«Εκπαιδευτικός έδειχνε ακατάλληλο βίντεο σε μαθητές»

Ενυπόγραφες καταγγελίες από γονιούς για παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικούς έχει στην κατοχή της η Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον Μορφάκη Σολωμονίδη, Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης οι καταγγελίες αυτές είναι ενυπόγραφες από γονείς και είναι στην κατοχή της Συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα

όσα ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο κ.Σολωμονίδης, οι καταγγελίες έχουν πάρει τον δρόμο τους και ήδη μια εξ αυτών, μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται ήδη ενώπιον Αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι καταγγελίες αφορούν παρενοχλήσεις εκπαιδευτικών εναντίον μαθητών. Οι παρενοχλήσεις αυτές παραπέμπουν στην μια περίπτωση και στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης σύμφωνα με τον κ.Σολωμονίδη.

«Για να γίνει συνέχιση καταγγελίας στην Αστυνομία θεωρώ ότι υπήρχε το υπόβαθρο που να δικαιολογεί την διαδικασία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ.Σολωμονίδη εκπαιδευτικός προέβαλλε βίντεο στο πλαίσιο μαθήματος, που ήταν ακατάλληλο λόγω του λεκτικού του περιεχομένου καθώς και λόγω και της φιλοσοφίας του μαθήματος. Τ' όλο συμβάν σύμφωνα με τα λεχθέντα του κ.Σολωμονίδη συνέβη κατά τη διάρκεια μαθήματος Μαθηματικών.

«Θεωρούμε ότι αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης ο εκπαιδευτικός πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Υπουργείο και μακριά από το σχολείο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Γονέων.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του σήμερα Τρίτη, διεμήνυσε ότι τα σχολεία μας είναι ασφαλείς χώροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα