«Υπάρχει αίτημα για μεταφορά Ουκρανών πολιτών στα κατεχόμενα»

Η πληροφορία ότι 62 παιδιά Ουκρανικής καταγωγής από την εμπόλεμη ζώνη έρχονται στα κατεχόμενα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δήλωσε στην Γενί Ντουζέν, ο «διευθυντής» του «τμήματος κοινωνικών υπηρεσιών», Χουσείν Ακτζιάν.



Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει ένα αίτημα για μεταφορά Ουκρανών πολίτων στο ψευδοκράτος, δεν διευκρίνισε ποια άτομα αφορά αυτό το αίτημα, είπε ότι γίνεται σχετική μελέτη του θέματος και σύντομα θα βγάλουν σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί προβάλλει

τις δηλώσεις μιας Ουκρανής που πριν 9 χρόνια πήγε στο ψευδοκράτος, όπου πλέον ζει και εργάζεται, αλλά μετέβη στην Ουκρανία για διακοπές κι εκεί την βρήκε η έναρξη του πολέμου.

«Η μητέρα μου με ξύπνησε στις 5.30 το πρωί και είπε ‘ξύπνα, άρχισε ο πόλεμος’. Εγώ θεώρησα ότι μου έκανε πλάκα», είπε η Λέσλα Ουϊσάλ, που είναι παντρεμένη στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουϊσάλ είχε πάει για διακοπές στους δικούς της στην Ουκρανία με τα τρία της παιδιά. Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής και για 5,5 μέρες ήταν στο δρόμο προσπαθώντας να επιστρέψει στο ψευδοκράτος. Επέστρεψε, γράφει το δημοσίευμα, με τραύματα στην ψυχή της.

Η ίδια αφηγήθηκε πως μόλις άρχισε ο πόλεμος, οι σειρήνες ηχούσαν κάθε δύο ώρες. Στην όλη όπου έμεινε είχε πέσει βόμβα, είπε, ενώ την πρώτη ημέρα του πολέμου την πέρασε στο μπάνιο με τα τρία της παιδιά. Το βράδυ, συνέχισε, για να μην φαίνονται τα φώτα απ’ έξω, σκέπαζαν τα παράθυρα με κουβέρτες.

Η Λέσλα Ουϊσάλ ανέφερε ότι η ίδια επέστρεψε αλλά οι γονείς της δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη τους. Η μητέρα της είναι ακόμα εκεί και ο πατέρας της, 65 ετών, της είπε πως αν χρειαστεί θα πάει να πολεμήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα