ΥΠΑΝ για διαρροή: Αναζητεί νομική αντίδραση σε βάρος της εκπαιδευτικού

Νομικές διαστάσεις δυνατόν να προσλαμβάνει η διαρροή της θεματολογίας της τετράμηνης εξέτασης στα Νέα Ελληνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ το υπουργείο Παιδείας, αναμένει συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία ως προς τη διαχείριση που θα πρέπει να τύχει από εδώ και πέρα η διαρροή της περιγραφής του γραπτού. Κύκλοι του υπουργείου

Παιδείας, θεωρούν ότι προκλήθηκε ασύμμετρη ζημιά, η οποία δεν αφήνει περιθώρια απαθούς στάσης.

Αναζητείται, συνεπώς, διέξοδος ως προς τη νομική αντίδραση του υπουργείου έναντι της εκπαιδευτικού, η οποία φέρεται να ενέχεται στη διαρροή.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να διερευνηθεί και το μέγεθος της ευθύνης του υψηλόβαθμου στελέχους του ιδιωτικού σχολείου, το οποίο φέρεται να αποκάλυψε τα θέματα στην εκπαιδευτικό. Επισημαίνουμε, βεβαίως ότι πρόκειται για ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθηθεί η πεπατημένη διαδικασία, που είθισται να εφαρμόζει η Εκπαιδευτική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, πάντως, το σχολείο έχει ήδη λάβει μέτρα έναντι των εμπλεκόμενων.

Ο φακός δεν αποκλείεται να στραφεί και στο τρίτο πρόσωπο το οποίο διέδωσε το μήνυμα της εκπαιδευτικού σε μαθητές, καθώς και στα κίνητρα του.

Το όλο ζήτημα Ραφαήλ προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κυριάκο Χατζηγιάννη, να ζητεί την διεξαγωγή ποινικής έρευνας. Ο κ. Χατζηγιάννης βλέπει διάπραξη ποινικών αδικημάτων και στη βάση αυτού πρέπει να προσεγγιστεί η όλη υπόθεση.

Τοποθέτηση είχαμε σήμερα και από την ΟΕΛΜΕΚ, όπου υποδεικνύει ότι προκύπτουν νομικά ζητήματα. Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρός της, Ρένα Γιαβρή, μαθητές ειδικής αγωγής αλλά και παιδιά που εξετάστηκαν κατ' οίκον, έγραψαν το πρώτο γραπτό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να ειδοποιηθούν για το όλο συμβάν της διαρροής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να προκύπτει νομικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία μαθήτριας που έλυσε το 1ο γραπτό: Μάθαμε για β’ σειρά όταν τελειώσαμε

Επίθεση σε ΥΠΑΝ από γονείς και καθηγητές - Ζητούν κατάργηση τετραμήνων

Νομικό ζήτημα για τη διαρροή-Μαθητές ειδικής αγωγής παρακάθησαν στο 1o γραπτό

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΑΝ, Αναζητεί,ypan, anazitei