ΥΠΑΜ: Προωθούνται τα αιτήματα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού (vid)

Τα αιτήματα των στελεχών του κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού για την καταβολή επιδόματος εν πλω υπηρεσίας σε διάφορες αποστολές (πλεύσιμα) προωθούνται προκειμένου το Υπουργείο Άμυνας να μπορέσει να ανταποκριθεί, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Σάββα Αγγελίδη.

Μιλώντας από στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κος Αγγελίδης παραδέχτηκε ότι οι

συγκεκριμένες απαιτήσεις που εγείρονται προκύπτουν από την αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως κάτι «θετικό».

«Έχουμε το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης “Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης” το οποίο συμμετείχε μέχρι τώρα σε τρεις ασκήσεις, δύο στην Αίγυπτο και μία στην Κρήτη, ενώ πήγε για εκπαιδευτική αξιολόγηση πάλι στην Ελλάδα. Υπάρχει η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού σε άλλες χώρες. Όλα αυτά φέρνουν μαζί τους και τα αιτήματα, τα οποία -να είστε σίγουροι- ότι τα προωθούμε και θα ανταποκριθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος έχει λάβει πρωτοβουλίες για το εν λόγω ζήτημα κι έχει καλέσει τους διοικητές, τόσο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και της αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων, όπου υπάρχει θεσμοθετημένη χορηγία επιδόματος προκειμένου να υπάρξει επαναξιολόγηση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SigmaLive.

«Θα τα επαναξιολογήσουμε συντονισμένα για να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα καθορίσει και το πλαίσιο που θα περιλαμβάνει σίγουρα και τους ναύτες», είπε.

Διευκρίνισε δε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θεσμοθετημένη χορηγία επιδόματος για τους ναύτες, ωστόσο λαμβάνουν επίδομα εξωτερικού.

«Όταν είναι εν πλω για μια αποστολή, θεωρείται ότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεν είναι άσπρο μαύρο», κατέληξε.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα του «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης» αποτελεί την μονάδα της Εθνικής Φρουράς η οποία κάνει ανελλιπώς επίδειξη της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ, ενώ πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με Ελλάδα, Αίγυπτο, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία κ.α. σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο ζενίθ, με τις αμφισβητήσεις της κυπριακής ΑΟΖ και τις παραβιάσεις εκ μέρους της Τουρκίας να κλιμακώνονται συνεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα