LIVE: Αβέρωφ και Κυπριανού διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε διακαναλικό debate

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» σε διακαναλικό debate, το οποίο προέκυψε μετά από αντιπαράθεση, που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο twitter.

Από τις 12.30 μμ μέχρι τις 13.45  οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα πέντε μεγαλύτερα παγκύπριας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια.

Οι ερωτήσεις περιστράφηκαν σε δύο θεματικές ενότητες: Η

πρώτη για το Κύπριακό, την εξωτερική πολιτική και την ενέργεια και η δεύτερη για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Γωγώ Αλεξανδρινού.

Για επικοινωνιακό κόλπο των δύο μεγάλων κομμάτων, για να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους, κάνουν λόγο τα κόμματα του αποκαλούμενου ενδιάμεσου χώρου.

Η τηλεμαχία του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αποτελεί ξεκάθαρη και κυνική προσπάθεια πόλωσης και ενίσχυσης του δικομματισμού, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος, διευκρινίζεται, δεν θα συμμετέχουν στις συζητήσεις των ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών, που θα ασχοληθούν με την τηλεμαχία.

To Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωση: «Θεωρούμε ότι από το debate των Άντρου Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα εξαχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πως είναι απλά μια προσπάθεια των δυο κομμάτων να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραπλανήσουν. Προάγουν τον δικομματισμό και ισοπεδώνουν την πολυφωνία με τέτοιου είδους επικοινωνιακά κόλπα». 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη ανέφερε ότι «Με αφορμή το αυριανό ψευδό-debate Αβέρωφ – Άντρου, καταγγέλλουμε και πάλι το έλλειμμα Δημοκρατίας στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα