ΥΠΑΜ: Η Κύπρος, ισχυρός και ασφαλής περιφερειακός κόμβος

Η Κύπρος είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένας ισχυρός και ασφαλής περιφερειακός κόμβος, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης με την ολοκλήρωση της διεθνούς άσκησης «Αργοναύτης 2019».

Στη τελική φάση της άσκησης ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη όλο το προσωπικό από όλες τις χώρες αλλά και τα τμήματα και υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την εξαίρετη διεξαγωγή της άσκησης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αγγελίδης, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, όσοι έλαβαν μέρος και παρακολούθησαν την

άσκηση, είχαν την ευκαιρία να δουν μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, οι οποίες περιλάμβαναν προσωπικό και μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και φιλικά και όμορα κράτη, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα των βασικών διαδικασιών όπως τις περιγράφει το Εθνικό Σχέδιο της Δημοκρατίας.

Η Κύπρος, είπε ο κ. Αγγελίδης, είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένας ισχυρός και ασφαλής περιφερειακός κόμβος παρέχοντας φιλανθρωπίες, έρευνες και αποστολές διάσωσης, προωθώντας την περιφερειακή συνεργασία και λειτουργώντας σαν γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και άλλα κράτη της περιφέρειας. Δεν είναι τυχαίο, τόνισε, που το γκρουπ ΝΕΟ επιλέγει να πραγματοποιήσει εδώ την ετήσια του άσκηση, παράλληλα με την άσκηση «Αργοναύτης»

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, σκοπός είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να αντλήσει γνώση και εμπειρία εξετάζοντας συνεχώς αλλά και βελτιώνοντας τα Εθνικά της Σχέδια και η άσκηση «Αργοναύτης» αποδείχθηκε για αυτό εξαιρετικό εργαλείο. «Εύχομαι αυτό να ισχύει για όλα τα συμμετέχοντα κράτη» δήλωσε.

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, συνέχισε ο Υπουργός, ότι η συνεργασία μας με τα κράτη που έλαβαν μέρος θα συνεχιστεί αλλά και θα βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα προς κοινό όφελος για όλους.

Η Μέση Ανατολή, είπε, είναι μια περιφέρεια με συνεχείς και γρήγορες αλλαγές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και οι πιθανότητες για ανθρωπιστικές κρίσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Αυτό σημαίνει, εξήγησε, πως όλοι μας πρέπει να συνεργαστούμε αποτελεσματικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε γεγονός, παρέχοντας βοήθεια όπου χρειάζεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Θα ήταν παράλειψή μου, να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου για στις χώρες που έλαβαν μέρος στην άσκηση με όλα τα εναέρια και ναυτικά μέσα.»

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Γερμανία, που έλαβαν μέρος με εννέα ναυτικά και πέντε εναέρια μέσα.

Έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας πως η Κύπρος δεν είναι μόνο στρατηγικά τοποθετημένη στο χάρτη, αλλά είναι και ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός, ο οποίος ξεχωρίζει, όπως είπε, για την ομορφιά και τη φιλοξενία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα