Υπ. Υγείας: Ατεκμηρίωτες οι βολές Σιζόπουλου

Κατά ατεκμηρίωτο τρόπο βάλλει εναντίον της Κυβέρνησης "ως προς τη δήθεν προσπάθειά της για εκποίηση του δημόσιου τομέα της Υγείας στον ιδιωτικό" ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρει σε απαντητική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

"Εάν ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ μελετούσε, αντί να δει, τα μεταρρυθμιστικά προσχέδια, θα λάμβανε ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα όλες τις απαντήσεις στα ζητήματα που θίγει. Σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν

σαφείς και αναλυτικές πρόνοιες ως προς τον τρόπο διοίκησης των Οργανισμών δημοσίου δικαίου, τη δημιουργία και λειτουργία του καινοτόμου θεσμού του Επιστημονικού Συμβουλίου και την οικονομική στήριξη, με κρατική επιχορήγηση, των νεοσύστατων Οργανισμών ώστε τα δημόσια νοσηλευτήρια, όχι μόνο να μην έχουν ελλείμματα, αλλά να είναι και ανταγωνιστικά".

Ως προς το ΓεΣΥ και την εφαρμογή του, προστίθεται, έχει πολλάκις δηλωθεί ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες και υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν και να συντονιστούν και όχι απλώς να ψηφιστεί μια νομοθεσία. "Και δυστυχώς είναι μετά λύπης μας που διαπιστώνουμε καθημερινώς πως υπάρχει σωρεία εκκρεμοτήτων και πως πολύ λίγα έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια".

Αποτέλεσμα, κατά το Υπουργείο Υγείας, είναι σήμερα να απουσιάζουν νομοθεσίες, κανονισμοί, διαδικασίες, φορείς, υποδομές, λογισμικά. Ουσιώδη, όπως αναφέρεται, στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το ΓεΣΥ. Δεδηλωμένη πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή ενός σωστού ΓεΣΥ και"ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δεν ήμασταν τόσο κοντά όσο είμαστε σήμερα. Και αυτό διότι σήμερα υπάρχει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο από ότι χρόνια τώρα", προστίθεται.

Ως προς τα προβλήματα υποστελέχωσης στα δημόσια νοσηλευτήρια, η οικονομική κρίση που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας έχει μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ασθενών που απευθύνονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως αναφέρεται. "Ο αυξημένος όγκος εργασιών στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε συνδυασμό με τη μη δυνατότητα πρόσληψης και αντικατάστασης προσωπικού εξαιτίας των μέτρων οικονομικής εξυγίανσης που έχουν ληφθεί, επιβαρύνει τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων", σημειώνει περαιτέρω το Υπουργείο.

Το Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται, δεν εθελοτυφλεί αλλά εργάζεται και λαμβάνει καθημερινώς μέτρα, στο μέγεθος που οι οικονομικές δυνατότητες και οι υφιστάμενες δομές του κράτους το επιτρέπουν, για την άμβλυνσή τους. "Τα προβλήματα λύνονται μέσα από μέτρα, μέσα από εισηγήσεις και διάλογο. Όχι με εκμηδενισμό. Όλοι όσοι έχουν εισηγήσεις που μπορούν να βοηθήσουν το έργο μας, έχουν ευθύνη έναντι των πολιτών να τις καταθέσουν και να τις συζητήσουμε".

Προσπάθεια πρέπει να είναι αντί της παραπληροφόρησης των πολιτών, η επεξήγηση ότι με τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, εξασφαλίζονται και τα δικά τους δικαιώματα αλλά και αυτά των παιδιών τους, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας λέγοντας ότι το ΓεΣΥ γίνεται για τους πολίτες, όχι για τα κόμματα ή για άλλα συμφέροντα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα