Υπ.Υγείας: Αυτά τα μέτρα θα συζητηθούν σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα κύρια θέματα τα οποία αναμένεται να τεθούν σήμερα στη συνάντηση του με τους Επιδημιολόγους, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.  

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο τραπέζι θα τεθούν "τα σχολεία, οι συναθροίσεις σε εστιατόρια και χώρους εστίασης και η Εκκλησία."

Σημείωσε πως όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων,

δεν υπάρχει ομοφωνία στην ΣΕΕ. 

«Γι΄ αυτό θα γίνει η σύσκεψη για να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση στο Προεδρικό», εξήγησε. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, ο Υπουργός ανέφερε πως με τις νοσηλείες να είναι σταθερές δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί. 

Αυστηρά μέτρα όπως lockdown, πρόσθεσε, θα ληφθούν όταν οι νοσηλείες φτάσουν σε πολύ υψηλά νούμερα. 

Όπως τόνισε, τα νοσηλευτήρια μπορούν να νοσηλεύσουν περί τους 400 ασθενείς.  

«Τώρα είμαστε στο 50% των νοσηλειών, θεωρώ ότι δεν πρέπει να συζητηθούν αυστηρά μέτρα αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Υπουργός αποκάλυψε πως υπάρχει και σκέψη για ένα επιπρόσθετο μέτρο το οποίο θα επηρεάζει τους ανεμβολίαστους και θα το συζητήσει με τους Επιδημιολόγους στη συνάντηση που θα αρχίσει στις 15:00.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένει την γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα το δει και αυτό το θέμα.

Ο Υπουργός τοποθετήθηκε και για τις ουρές που δημιουργούνται στα σημεία δειγματοληψίας, αλλά και στα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης 

Υπ.Υγείας: Το ενδεχόμενο ενός lockdown κι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Κύπρος/κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη ΠτΔ με ΣΕΕ, Υπουργούς και υπηρεσιακούς

Keywords
Τυχαία Θέματα