Υπ. Παιδείας:Γιατί δεν άνοιξαν τα νηπιαγωγεία στη Β΄φάση χαλάρωσης μέτρων

Για την πιθανότητα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και προδημοτικών μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς σχετικά είπε πως «δυστυχώς απέναντι στη θέληση των γονιών να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Η Κυβέρνηση δεν αποφασίζει ποιες θα είναι οι επιθυμίες, λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες. Στην περίπτωση των σχολείων έλαβε υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συμβουλές και τις συστάσεις των

επιδημιολόγων. Στην τελευταία σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τους Επιστήμονες και η απόφαση για τη δεύτερη φάση ήταν ομόφωνη. Η πρόταση να περιορίσουμε σ΄αυτή τη φάση τους αριθμούς οδήγησε να παραμείνουν για τις επόμενες φάσεις το υπόλοιπο των μαθητών των Λυκείων, η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία».

Πρόσθεσε πως «υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για τα μικρότερα παιδάκια να αφομοιώσουν τους υγειονομικούς κανόνες, όχι ότι δεν πρέπει να γίνει, θα γίνει αλλά θα δούμε μετά την Τρίτη και τις επόμενες φάσεις. Το έχουμε πολλές φορές ότι πρέπει να πάμε σταδιακά.Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες».

Διαβάστε επίσης:

Β’Φάση χαλάρωσης: Τι αλλάζει, τι επιτρέπεται και τι ανοίγει νωρίτερα (BINTEO)Συναθροίσεις: Ο μέγιστος αριθμός και σε ποιους χώρους επιτρέπονται
Keywords
Τυχαία Θέματα