Περίπου 400.000 Ρώσοι υπέβαλαν τον Απρίλιο αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Περίπου 400.000 Ρώσοι πολίτες υπέβαλαν τον περασμένο μήνα αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης Μαξούτ Σαντάγεφ κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με θέμα τα ζητήματα στήριξης της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του προηγούμενου μήνα υποβλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια αιτήσεις για την χορήγηση επιδόματος παιδιού σε οικογένειες με παιδιά έως τριών ετών.

Οι 400.000 άνεργοι, δήλωσε ο Σαντάγεφ, άρχισαν ήδη να λαμβάνουν τα επιδόματά

τους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι καθημερινά επισκέπτονται την κυβερνητική ιστοσελίδα μέσω τις οποίας παρέχονται διάφορες κρατικές παροχές 9 εκατομμύρια άτομα.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ρωσία δεν θα ξεπεράσει το 4% εφέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης

Ο πληθωρισμός στην Ρωσία δεν θα υπερβεί φέτος το 4%, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ρεσέτνικοφ.

«Σε τελική ανάλυση υπολογίζουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα του έτους η πρόβλεψη μας είναι ότι ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 4%. Και η δυναμική που παρατηρείται σήμερα είναι σταθερή και το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ, επισημαίνοντας ότι η ρωσική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά για την άνοδο της θα απαιτηθεί χρόνος.

Οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά ή οι εργαζόμενοι τους να εργάζονται εξ αποστάσεως από τα τέλη Μαρτίου σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, η οποία αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 3,8% -4,8% έως το τέλος του έτους, είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί εφέτος στο 4% .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα