Υπ. Παιδείας: Η άθληση δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ανάγκη

Η άθληση δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ανάγκη, για να αντιμετωπιστούν οι καλούμενες «αρρώστιες του αιώνα μας», όπως οι καρδιοπάθειες, η παχυσαρκία και το άγχος, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων των γηπέδων Κοινωνικού Αθλητισμού: Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, την ομιλία του οποίου μεταδίδει το ΓΤΠ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, ο ρόλος των αθλητικών γηπέδων είναι εξαιρετικά σημαντικός, αφού συμβάλλουν

καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μικρών και μεγάλων.

«Πέρα όμως από αυτά, σημαντική είναι και η ευκαιρία που δίνεται στους νέους μας να επιδοθούν στον αθλητισμό μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες που παρέχονται και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας από τους πολλαπλούς κινδύνους και τους πειρασμούς που τους απειλούν σήμερα», είπε.

«Είναι γεγονός ότι πολλές από τις αρχές και αξίες που επιθυμούμε να διαθέτουν οι νέοι και οι νέες μας υπηρετούνται και ενισχύονται μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες υποδομές της σχολικής μονάδας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα ολόκληρη την κοινότητα.

Όπως σημείωσε, κοινός στόχος όλων είναι να παρέχονται στα παιδιά ευκαιρίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ώστε να μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα τους, πάντοτε με ήθος και μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού.

«Η ευγενής άμιλλα, η προσπάθεια, η αγωνιστικότητα, το ομαδικό πνεύμα και άλλες βασικές αρχές και αξίες που συναποτελούν ό,τι ονομάζουμε ολυμπιακό πνεύμα, είναι βασικές αξίες και προϋποθέσεις της κοινωνικής ζωής, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να γίνουν καθημερινό βίωμα», συμπλήρωσε.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη αθλητικών χώρων, οι οποίοι προσφέρουν χαρά, ευεξία, ψυχαγωγία, καλή φυσική κατάσταση και υγεία τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

«Η καθημερινή τους παρουσία στον χώρο αυτό, αποδεικνύει την αγάπη τους για τον αθλητισμό και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι τέτοιου είδους επενδύσεις αξίζουν τον κόπο και έχουν ουσιαστικό νόημα», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα